Répát, zöldséget hogy kell télire elrakni?
Alapjaiban igen:
Répát-gyökeret (nagyobbik részét) karikára szelem, lábasban összekeverem, ha mosás után megszáradt, akkor zacsicsom. Amikor kell, még fagyos állapotban annyit török le belőle, amennyi éppen akkor kell. Kisebbik részét hosszába vágva rakom el, amit majd húslevesbe, bablevesbe, hasonlókba rakok.
Petrezselymet szépen össze-szedem, megmosom, és a nagy csokrot csavarom folpackba. Amikor kell, kibontom az egyik végét, fagyott állapotban nagyon szépen lehet apróra vágni belőle (amennyi kell), majd a végét visszahajtod, és a maradékot visszateszed a fagyóba.
Zöldpaprikát karikára szelek és úgy megy a zacsiba. (Amennyi kell, majd annyit török belőle).
Most az idén elhatároztam, ugyanezzel a módszerrel fogok elrakni zacsiba paradicsomot is, ha kell, levesbe, vagy éppen lecsónak, vagy valami szeletes sült husi alá legyen télire.
Előző vagyok.
Persze már bent van a fagyóban a borsó, a zöldbab, karfiol, karaláb, ez után jön még a tök+kapor, paradicsom, szept. végén a zöldpaprika, okt. végén a gyökér-répa. Ugyanígy: mosom, szelem, vagy karfiolt csak rózsákra szedem, a tök az reszelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!