Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Répát, zöldséget hogy kell...

Répát, zöldséget hogy kell télire elrakni?

Figyelt kérdés
Csak megpucolom, megmosom, zacskózom, és ennyi?
2012. júl. 24. 08:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Alapjaiban igen:

Répát-gyökeret (nagyobbik részét) karikára szelem, lábasban összekeverem, ha mosás után megszáradt, akkor zacsicsom. Amikor kell, még fagyos állapotban annyit török le belőle, amennyi éppen akkor kell. Kisebbik részét hosszába vágva rakom el, amit majd húslevesbe, bablevesbe, hasonlókba rakok.

Petrezselymet szépen össze-szedem, megmosom, és a nagy csokrot csavarom folpackba. Amikor kell, kibontom az egyik végét, fagyott állapotban nagyon szépen lehet apróra vágni belőle (amennyi kell), majd a végét visszahajtod, és a maradékot visszateszed a fagyóba.


Zöldpaprikát karikára szelek és úgy megy a zacsiba. (Amennyi kell, majd annyit török belőle).

Most az idén elhatároztam, ugyanezzel a módszerrel fogok elrakni zacsiba paradicsomot is, ha kell, levesbe, vagy éppen lecsónak, vagy valami szeletes sült husi alá legyen télire.

2012. júl. 24. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Persze már bent van a fagyóban a borsó, a zöldbab, karfiol, karaláb, ez után jön még a tök+kapor, paradicsom, szept. végén a zöldpaprika, okt. végén a gyökér-répa. Ugyanígy: mosom, szelem, vagy karfiolt csak rózsákra szedem, a tök az reszelve.

2012. júl. 24. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi
2012. júl. 24. 10:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!