Mi a titka a szép, tükörsima tükörtojásnak? Nekem mostanában sosem sikerül.
Az egyik legfontosabb, hogy friss legyen a tojás! Minél frissebb a tojás, annál szebben lehet megsütni tükörojásnak.
Én épp ma csináltam tükörtojást reggelire, de sajnos nem volt már annyira friss a tojás. Egyébként én is forró olajba tettem, nekem valahogy kézenfekvő, hogy forró olajba tegyem. Így viszont felpattogzott és még a sárgája is megfojt. Ennek mondjuk az az oka, hogy nem volt friss a tojás.
Érdekes, mert anyum is mindig jó meleg olajba önti a tojást, mégis szép lesz, mikor megsül.
Hát majd kísérletezek vele én is. :)
Érdekes, mi otthon szándékosan locsolgatjuk, hogy jó opálos legyen, de a sárgája lágy maradjon:D
Az étteremben viszont forró olajba, gyorsan megsütjük, de nagyon keveset teszünk, éppen csak a teflon serpenyő kikenéséhez...
(Érdekesség: a külföldi vendég gyakran megfordítva kéri a tükör tojást, tehát mind 2 felén sütve...ezt vicces elkészíteni úgy, hogy ne folyjon el)
Van egy nagyon jó szakácskönyvünk, valamelyik nap láttam benne a tükörtojás receptet. El is mosolyodtam, gondoltam, ugyan minek leírni, hát pofon egyszerű. Pedig hát nekem sem szokott sikerülni. A szakácskönyv írója pl. kevés felhevített olajba üti a tojást és lassú tűzön, lefedve készre süti. Legközelebb kipróbálom ezt, hátha beválik.
Szóval tényleg ahány ház, annyi szokás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!