Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a titka a szép, tükörsima...

Mi a titka a szép, tükörsima tükörtojásnak? Nekem mostanában sosem sikerül.

Figyelt kérdés

2012. júl. 17. 19:24
 1/8 nyam-nyam ***** válasza:
70%
A lényege a tükörtojásnak,hogy kevés olajat öntesz a serpenyőbe és a hideg olajba ütöd a tojásokat,majd felteszed a közepes tűzre és addig sütöd amíg olyan lessz ahogy szereted.Hamar vedd kicsire a lángot mert akkor nem pattog fel az olaj a tojás tetejére mert ez okozza az opálosodást. Remélem segítettem.
2012. júl. 17. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
én meg pont úgy tanultam,meg minap is mondták tv-ben a főzőműsorban hogy tükörtojást csakis nagyon forró olajra szabad ütni.
2012. júl. 17. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
63%
Akkor a TV-ben rosszul mondták, a tükörtojást hidegen kell kezdeni.
2012. júl. 17. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :) Én meleg-forrósodó (nem kevés) olajra rakom mindig, és emiatt folyton rápattog az olaj, amitől "buborékos" lesz a tojás. Próbáltam a hidegebb verziót is, abban is pattogott... majd kisérletezek :)
2012. júl. 17. 23:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is hidegen kezdem, így tanultam.
2012. júl. 17. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Az egyik legfontosabb, hogy friss legyen a tojás! Minél frissebb a tojás, annál szebben lehet megsütni tükörojásnak.


Én épp ma csináltam tükörtojást reggelire, de sajnos nem volt már annyira friss a tojás. Egyébként én is forró olajba tettem, nekem valahogy kézenfekvő, hogy forró olajba tegyem. Így viszont felpattogzott és még a sárgája is megfojt. Ennek mondjuk az az oka, hogy nem volt friss a tojás.


Érdekes, mert anyum is mindig jó meleg olajba önti a tojást, mégis szép lesz, mikor megsül.

Hát majd kísérletezek vele én is. :)

2012. júl. 18. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Érdekes, mi otthon szándékosan locsolgatjuk, hogy jó opálos legyen, de a sárgája lágy maradjon:D

Az étteremben viszont forró olajba, gyorsan megsütjük, de nagyon keveset teszünk, éppen csak a teflon serpenyő kikenéséhez...

(Érdekesség: a külföldi vendég gyakran megfordítva kéri a tükör tojást, tehát mind 2 felén sütve...ezt vicces elkészíteni úgy, hogy ne folyjon el)

2012. júl. 27. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Van egy nagyon jó szakácskönyvünk, valamelyik nap láttam benne a tükörtojás receptet. El is mosolyodtam, gondoltam, ugyan minek leírni, hát pofon egyszerű. Pedig hát nekem sem szokott sikerülni. A szakácskönyv írója pl. kevés felhevített olajba üti a tojást és lassú tűzön, lefedve készre süti. Legközelebb kipróbálom ezt, hátha beválik.


Szóval tényleg ahány ház, annyi szokás! :)

2012. júl. 27. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!