Zöldség, gyümölcsdísz készítésének mi a technikája?
Nagyon tetszik, amikor különféle alkotások láthatóak gyümölcsből, zöldségből a tányéron. Hogyan lehetne egyszerűbb dolgokat megtanulni? Milyen eszközök szükségesek hozzá?
Aki csinált már ilyeneket, kérem, segítsen benne. Pontozok mindenkit, aki segít!
ez maga a zöldség-gyümölcsszobrászat, de azért egyszerűek is vannak.
a kerek dolgokat pl paradicsom, retek éles, hegyes. késsel a derekánél cikkcakkban középig körbe bevágod és kettéveszed. már is egy műalkotás.
csemegeuborkát hajszálvékonyra szelni, de az egyik végén egyben hagyni, majd legyezőszerően szétnyitni.
citromszeletet, uborkaszeletet egy ponton középig bevágni, majd megcsavarni. megáll szépen és mutatós.
hirtelen ennyi:)
Igen, igen!!! Ilyenekre gondolok!!
Köszönöm első válaszoló, ment a pont is!!
elnegyedelsz egy almát, de nem kell a magházát kivágni
pár mm-enként bevágod majdnem az aljáig, majd szétcsúsztatod
fogsz egy epret, a zöldjét nem vágod le. hosszában elfelezed, bevágod, de a csumája felől nem vágod át teljesen, majd szétcsúsztatod oldalra
illetve a már említett cikkcakkos technikával készített kivi
én ezekkel szoktam feldobni a tortákat
vágsz egy vékony szelet sárgadinnyét, feltekered úgy hogy a rétegek csak épp hogy takarják egymást. fogpiszkálóval összetűzöd és belenyomsz a közepére egy eltérő színű szőlőszemet
szerintem nagyon mutatós!
A sárgadinnyéset nem tudnád képben bemutatni? Nincs előttem, hogy hogyan néz így ki.
Van olyan hely, ahol ilyen technikákat leírnak, és kép is van hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!