Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogyan csináljátok a rizst?

Ti hogyan csináljátok a rizst?

Figyelt kérdés

2012. júl. 7. 22:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
óvatosan
2012. júl. 7. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Tudok egy nagyon egyszerű receptet! Úgy készited mint a tésztát! Nem lesz ragacsos sem. Szóval forralt sós vízbe beleöntöm a rizst, néha megkeverem, és amikor puha akkor leszűröm. így csinálom már pár éve, és sokkal finomabb, hó fehér lesz, nem ragad össze. De amikor leszűröm közben öntök rá vizet, és nem lesz ragacsos. De a lényeg hogy a viz sós legyen, mert nem lesz ize! :)
2012. júl. 7. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:

Így van! Egyszerű és nagyszerű. Ha leöblítetted, és valami töltelék-félébe akarod rakni, akkor már ezek után kavarhatod is hozzá.

Ha sült, rántott mellé köretnek készítem: pici zsíron átforgatom, sózom, borsozom, ha van kavarok közé egy kis főzött borsót is. Fejedelmi kaja.

2012. júl. 8. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

Én egy evőkanálolajon kicsit átforrósítom, sózom. Dupla mennyiségű vizet öntök rá és fedő alatt takarékon készre párolódik. Ennél egyszerűbb nincs.


Rizottónak:

Hagymát dinsztelek, ráteszem a rizst, összekeverem. Öntök rá fél deci száraz fehérbort. Keverem,amíg beszívja/elpárolog. Adok hozzá egy-egy merőkanál húslevest közben folyamatosan keverem. Nagyjából 30 perc alatt kész. Lehúzom a tűzről vajat és parmezánt keverek bele és forrón tálalom.

2012. júl. 8. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
mindenki másképp csinálja, de a párolt rizsnél ha kevés vagy sok vizet teszel rá, elronthatod könnyen - össze is ragadhat, de ha megfőzöd forralt viben és leszűröd , tuti tökéletes lesz és ennél nem nagyon ronthatod el.
2012. júl. 8. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Rizsfőzővel.:)
2012. júl. 9. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim válasza:
kevés olajon kicsit meg piritom,vagyis hogy szép fehér legyen ,dupla víz ,kicsit fedő alatt még párolom,egy fej hagymát sót teszek bele ,persze a hagyma egészben maradjon,kevergetve figyelve rá,,, mikor majdnem kész félre húzom fedő alatt néha kicsit hús villával meg csíkozom ,,, ÉN nem főzném soha vízben ,nincs olyan jó íze ,,Jó munkához is idő kell így ez is egy olyan tudomány amire rá kell érezni ,,türelemmel elkészíteni,
2012. júl. 10. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim válasza:

Mikróban:

Egy bögre rizst (megmosva) beleöntök egy üvegtálba, hozzá öntök két bögre vizet, sózom, és egy evőkanálnyi zsírt teszek bele. Ezt lefedve 10 percig maximális teljesítményen melegítem, aztán a fedőt (pl. tányért) levéve, megkavarva, újabb 10 percig fél teljesítményen melegítem. Végül megint megkeverem. Ha kell, akkor még utána lefedve állni hagyom, hogy még puhuljon.

Sózás és zsír helyett lehet tenni bele egy leveskockát. Úgy fűszeresebb íze lesz.

2012. júl. 12. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:
En eloszor hideg vizben aztatom vagy 30-40 percig- a viz olyan tej szinu lesz- igy kijon belole a sok kemenyito- aztan forrasban levo , jol sozott vizben , lassu tuzon megfozom, amig mar majdnem puha, - leonotom rola a vizet- kis foly hideg vizzel lemosom. aztan - ha izesiteni akarom, finomam belekeverek piritott hagymat- vagy lencse konzervet, vagy kis dinsztgelt paprikat. Egy fazek aljaba kis olajat es kb 3 evokanal vizet teszek- jol felforrositom- a rizst beleontom. - nem egyenletesen, hanem csucsos formara. A fedo aljat konyrahuhaval takarom ez a fazekra rakom- lassu landon kb 20 percig parolom. Ha akarjatok, lehet a fazek aljaba az olajra vekonyra szeletelt krumplit is rakni- ez jol meg for pirulni. Remek joghurttal es nyers hagymaval.
2012. júl. 12. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:
Egy kis fej hagymát reszelek olajon, csak dinsztelem, ráöntöm a rizst,sót (esetleg delikát) kicsit átforgatom, majd annyi vizet öntök rá, hogy a rizs felett ujjnyi vastagon álljon a víz!Soha nem rontottam el, és olyan kellemes lesz az íze a dinsztelt hagymától, hogy hidegen is kanalazok mindig belőle! Próbáld ki!
2012. júl. 13. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!