Hogyan kell sóskát dinsztelni?
Én hasonlóan csinálom,mint a spenótot. a megmosostt leveleket pár percig forró, egy csipet szódabikarbónás vízben főzöm.
egy szűrőben jó lecsöpögtetem, majd egy kis főzőlével botmixerrel pépesítem.
egy lábasban kevés zsírt teszek és a sóska mennyiségétől függően fehér rántást készítek. ez úgy megy, hogy lisztet csak éppen zsemleszínűre pirítom, és hidegvízzel csomómentesre keverem. egy kis kézi habverő jól jön ilyenkor. erre teszem a sóskapürét és egy kis tejjel beállítom a sűrűségét. egyet forr együtt, míg pöfékel egy kicsit. sózom, borsozom és mi bizony teszünk bele cukrot is, mert nekünk ehetetlenül savanyúnak tűnik anélkül.
De ez ami ízlésünk..:)
ui: míg nem volt botmixerem, deszkán a főtt lecsugatott sóskát/spenótot nagyon apróra vágtam. így egy kicsit rusztikusabb, de így is finom.
Az összevágott sóskát pici zsírban addig párolod fedő alatt,néha megkevergetve,,amíg összeesik,és megfő. Felöntöd vízzel,sót és cukrot teszel bele,összeforralod és behabarod.
Habarhatod házi tejföllel is. A bolti nem jó.mert összeáll.
Utolsó, hagyd már békén a bolti tejfölt!! azt hiszed, mert neked van tehened, minden panellakónak is van??
Kiváló minőségű magyar termelők teheneitől származó magyar tejből, szintén kiváló szakembergárdával rendelkező magyar feldolgozók állítják elő a tejfölt.
tudni kell hogyan használjuk, nem hidegen belecsapni a fővő ételbe.
ha neked van házid, használd azt, de ne fikázd a magyar
termelők és a tejipar termékeit!!
Mundér becsülete megvédve!
Helyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!