Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell sóskát dinsztelni?

Hogyan kell sóskát dinsztelni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy mosás után össze kell vágni, meg kell cukor is hozzá, de itt megállt a tudomány :D Anyukám szokta csinálni de ő most nincs itthon így rám maradt. :) Köszönöm a válaszokat.:)

2012. jún. 18. 23:50
 1/6 anonim ***** válasza:
47%
cukor hozzá??? o_O no ilyet se hallottam még. amúgy eddig jó, tedd bele 1 nagy fazékba, minimális olajat alá, nehogy leégjen, fedőt rá és csakis szigorúan ALACSONY LÁNGON rotyogtasd, néha keverd meg. Vizet hozzáadni tilos. egy csipet sótól még több levet fog ereszteni. sok sikert!
2012. jún. 19. 01:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Én hasonlóan csinálom,mint a spenótot. a megmosostt leveleket pár percig forró, egy csipet szódabikarbónás vízben főzöm.

egy szűrőben jó lecsöpögtetem, majd egy kis főzőlével botmixerrel pépesítem.

egy lábasban kevés zsírt teszek és a sóska mennyiségétől függően fehér rántást készítek. ez úgy megy, hogy lisztet csak éppen zsemleszínűre pirítom, és hidegvízzel csomómentesre keverem. egy kis kézi habverő jól jön ilyenkor. erre teszem a sóskapürét és egy kis tejjel beállítom a sűrűségét. egyet forr együtt, míg pöfékel egy kicsit. sózom, borsozom és mi bizony teszünk bele cukrot is, mert nekünk ehetetlenül savanyúnak tűnik anélkül.

De ez ami ízlésünk..:)

ui: míg nem volt botmixerem, deszkán a főtt lecsugatott sóskát/spenótot nagyon apróra vágtam. így egy kicsit rusztikusabb, de így is finom.

2012. jún. 19. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

Az összevágott sóskát pici zsírban addig párolod fedő alatt,néha megkevergetve,,amíg összeesik,és megfő. Felöntöd vízzel,sót és cukrot teszel bele,összeforralod és behabarod.

Habarhatod házi tejföllel is. A bolti nem jó.mert összeáll.

2012. jún. 19. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, hagyd már békén a bolti tejfölt!! azt hiszed, mert neked van tehened, minden panellakónak is van??

Kiváló minőségű magyar termelők teheneitől származó magyar tejből, szintén kiváló szakembergárdával rendelkező magyar feldolgozók állítják elő a tejfölt.

tudni kell hogyan használjuk, nem hidegen belecsapni a fővő ételbe.

ha neked van házid, használd azt, de ne fikázd a magyar

termelők és a tejipar termékeit!!

2012. jún. 19. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindjárt hozzá is látok. :)
2012. jún. 19. 10:41
 6/6 doboszoli ***** válasza:

Mundér becsülete megvédve!

Helyes!

2012. jún. 19. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!