Milyen íze lesz tejföl nélkül?
Figyelt kérdés
A párom székelykáposztát rendelt ebédre, de nincs itthon tejfölöm. Milyen lesz nélküle? Be kell rántani? Mert én tejföllel be szoktam habarni.2012. máj. 27. 11:17
1/8 anonim válasza:
Inkább szerezz tejfölt, az egy elég fontos - szerintem kihagyhatatlan - hozzávaló.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, de honnan? A boltok zárva vannak.
2012. máj. 27. 11:28
3/8 anonim válasza:
Úgy is meg lehet enni, de ha van otthon joghurt, vagy kefir, szerintem az is megteszi. Nem szoktam berántani, sem behabarni, de amikor már puha a hús, dobok bele 1-2 marék rizst, és a tetején hagyva még 20 percig párolom, csak utána keverem teljesen össze. Ettől sűrűbb, és tartalmasabb is lesz a székely káposzta, mindig így készítem, finom.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi, még soha sem csináltam rizzsel, de ma kipróbálom.
2012. máj. 27. 11:36
5/8 anonim válasza:
én soha nem habarom,csak az íze miatt keverem bele a tejfölt. nem kell tartalmasabbnak lennie,úgyis mindenki kenyérrel eszi
6/8 anonim válasza:
Én is rizzsel sűrítem, nem rántással. Bár a tejfölt bele szoktam főzni.
Nézz szét, hogy a hűtőben egy kis tejszín kávéhoz, vagy a szekrény mélyén egy kis tejpor van-e, és akkor azzal rácsalsz a káposztára. De ha nem találsz, akkor is finom.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de semmi tejtermékem nincs itthon, rizst azt tettem bele, most fő az étel. Szerintem finom lesz.Mindenkinek megy a kezecske.
2012. máj. 27. 12:40
8/8 anonim válasza:
ha két-három főzőkanálkanál lisztet kevés vízzel tejföl sűrűrségűre, simára keversz, ugyanúgy behabarhatod vele, mint tejföllel.
Nálunk nem mindenki eszi meg a tejfölt ételbe főzve, így mindig csak lisztes habarással készül több étel is, és a tejföl csak az asztalra kerül, kinek-kinek kedvére.
Nem elképzelhetetlen tejföl nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!