Hogyan jobb? Ha először hagyod felforrni a vizet s aztán teszed bele a teafüvet. Vagy már benne van a vízben a teafű s így forr fel a víz.
Ez nem szokás vagy ízlés kérdése, mert a teát konkrétan úgy KELL készíteni, hogy a forrásban lévő vizet ráöntjük a filterre és már húzzuk is félre. Aztán lefedve hagyjuk, ahogy előttem már írták. Mivel egyébként ártana a gyomornak. Tehát hogy hogy jobb? Csak így jó, a csersav miatt.
De azt hiszem kamillateánál pedig egészen más az elkészítési mód, úgyhogy ha gyógyteát akarsz, annak külön nézz utána.
Én ha filteres teát csinálok akkor előszőr felforralom a vízet a kannában és utána teszem bele a filtert. Mert ha a vízben sokáig ázik a tea akkor kijön belőle a csersav.
A barátom meg a hideg vízbe teszi a teát és takaréklángon melegíti a vízet. Meg neki nem elég egy kanna vízbe 2 filter van mikor 3-4-et is beletesz, hogy legyen színe. Szóltam már neki többször is érte, hogy forró vízbe tegye a teát meg, hogy elég a vízbe 1-2-filter, de nem hallgat rám. :(
Szerintem a teának első sorban íze legyen és csak utána színe, meg ha csak akkor lesz olyan sötét színe a víznek ha sokáig ázik benne a filter. Meg van olyan tea ami világosan is jó ízű, meg nem is sötétedik be. pl: fehér tea, zöld tea, gyümölcstea.
A filterrel együtt kifejezetten tilos a vizet forralni, mert kb rögtön megkeseredik.
Felforralod a vizet és azt öntöd rá a filterre.
Ha zöld vagy fehér teát csinálsz ne azonnal öntsd rá, várd meg míg picit visszahűl 90°C környékére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!