Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Valami tipp, hogy a rizs,...

Valami tipp, hogy a rizs, tészta ne álljon össze? Én az olajról hallottam h az jó, de nekünk attól is összeállt egy tömbbe.

Figyelt kérdés
2009. jún. 27. 14:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A tésztát hogyha leszűrted akkor egy kicsit átöblítheted vízzel. Valamint az is fontos, hogy hűlés közben mozgasd át. A rizst húsvillával, a tésztát kanállal.
2009. jún. 27. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Elég vízben főzöd ? Mert a kevés vizet gyorsan magába szívja,és összeáll.
2009. jún. 28. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
a rizs nekem is mindíg összeállt,de vki mondta hogy pitítsam meg ,míg kifehéredik és főzzem úgy mint a tésztát:sok vízben és figyelve mikor olyan mikor már éppen hogy nem roppan és akkor szűrjem le ,öblítsem le és keverjem össze olajjal(bár az öblítés nem olyan fontos tapasztalatom szerint)
2009. jún. 28. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a tanácsokat:)

Igen,mindig jó sok vízben főzzük.

2009. jún. 29. 11:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem mindig a durum tészta áll össze,a tojásos nem.A rizsnek is fajtája válogatja.A rizsre nem tudok tanácsot adni,az nekem is hol ilyen,hol olyan.A tésztát kicsit öblítsd le.
2009. jún. 30. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
hideg vizes öblítéstől nem áll össze
2009. júl. 1. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Rizs: én így készítem, és soha nem áll össze: 3 dl rizs, megpirítom olajon, amíg kifehéredik. Belerakom egy mikrózható edénybe, rá 4,5 dl víz, 15 percre a mikróba, és kész is. Ha kemény még, nagyon pici víz mehet rá, és kicsit vissza még mikróba, és akkor tuti jó. De 15 perc után jó szokott lenni.


Tészta: hát, ez kicsit nehezebb kérdés, szerintem függ a minőségétől is. Olajat szoktam tenni a főzővízbe, néha összeragad, néha nem.


Jó főzést!

2009. júl. 3. 05:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:

riceland opál rizs expressz

én csak ilyet eszem, 20-25percíg főzöd (a tasakon 15öt ír kb) nagyon finom lesz, persze meg kell a vizet sózni, nemlehet szétfőzni és nem áll össze

2009. júl. 3. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

A rizst főzés előtt , mindig meg kell piritani de előtte megmosni nem szabad .Mosni csak akkor ha tejbe rizst készítetek.


Ha így fözöd a rizst sose áll össze ez tuti .!

Lásd:'1kg rizs lepiritva

hozzá 1.7dl viz

teszel bele sót,

és fél opálosra fözöd,

elzárod és 15 percig ugy hagyod.

utánna hideg vízzel öblited és kész is .

gyönyörü lessz és magátol szét esik .


Sok sikert hozzá!

2009. júl. 3. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Előzőhöz még !Elfelejtettem , forro vízzel kell felönteni .
2009. júl. 3. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!