Valami tipp, hogy a rizs, tészta ne álljon össze? Én az olajról hallottam h az jó, de nekünk attól is összeállt egy tömbbe.
köszönöm a tanácsokat:)
Igen,mindig jó sok vízben főzzük.
Rizs: én így készítem, és soha nem áll össze: 3 dl rizs, megpirítom olajon, amíg kifehéredik. Belerakom egy mikrózható edénybe, rá 4,5 dl víz, 15 percre a mikróba, és kész is. Ha kemény még, nagyon pici víz mehet rá, és kicsit vissza még mikróba, és akkor tuti jó. De 15 perc után jó szokott lenni.
Tészta: hát, ez kicsit nehezebb kérdés, szerintem függ a minőségétől is. Olajat szoktam tenni a főzővízbe, néha összeragad, néha nem.
Jó főzést!
riceland opál rizs expressz
én csak ilyet eszem, 20-25percíg főzöd (a tasakon 15öt ír kb) nagyon finom lesz, persze meg kell a vizet sózni, nemlehet szétfőzni és nem áll össze
A rizst főzés előtt , mindig meg kell piritani de előtte megmosni nem szabad .Mosni csak akkor ha tejbe rizst készítetek.
Ha így fözöd a rizst sose áll össze ez tuti .!
Lásd:'1kg rizs lepiritva
hozzá 1.7dl viz
teszel bele sót,
és fél opálosra fözöd,
elzárod és 15 percig ugy hagyod.
utánna hideg vízzel öblited és kész is .
gyönyörü lessz és magátol szét esik .
Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!