Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy jövök ki jobban? Ha...

Hogy jövök ki jobban? Ha külön veszem meg a csirke részeit, vagy ha egész csirkét veszek? Egész havi bevásárlásra gondolok.

Figyelt kérdés
Az egész csirke 639/kg , a részei ami ugyan úgy kell az meg drágább. 5-6 csirkére gondoltam. 3-an vagyunk. Két gyerek meg én.

2012. ápr. 29. 06:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Akkor vedd meg egészben, ha úgy olcsóbb, és van fagyód, amibe berakod.

Ettől függetlenül célszerűnek tartom, hogy már olyan adagokban összerakva, felpucolva rakd be, ahogyan azt a későbbiekben főzni-sütni akarod, és mindig csak azt az egy-egy csomagot kell akkor kiengedned, amire akkor kell.

2012. ápr. 29. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha a csontos részeket,lábat,szárnyat is szeretitek,akkor egészben jobban jársz. Nálunk csak a combot szereti a család,esetleg pörköltbe a far-hátat.
2012. ápr. 29. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Akkor ha a csirke minden porcikáját felhasználod, jobban jársz az egésszel.

Mi nem igen esszük pl a csirkét, de ha esszük akkor is csak a mellét, combját, így nekem nem érné meg.

Bnőmék egészbe veszik, mert ők mindenét felhasználják.


Pl én a karajjal vagyok úgy hogy igaz hogy drágább a csontozott, de nekem jobban megéri, mert egy évben max 2 karaj csontot főzök meg levesnek, karajt viszont többet eszünk, a sok csont megy a kukába..

2012. ápr. 29. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk csak a melle megy, tehát én csak azt veszem. De ha ti megeszitek a többit is, akkor egyben vedd és darabold a szerint mit szoktatok egyben enni.
2012. ápr. 29. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

3. Miért dobjátok ki a csontot. Le is lehet fagyasztani és bármikor felhasználni.

Am én is azt ajánlom hha mindenét megeszitek akkor vedd meg egészben és darbolva fagyaszd le

2012. ápr. 29. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, az a lényeg, melyik részét szeretitek, ha minden jöhet, akkor gazdaságosabb az egész. Nálunk pl. a szárnyak kifejezett kedvencei a férjemnek, rántva. Az egészben esetleg még belsőség is van, az gazdagítja a levest, a gyerekek miatt nyílván sok készül. A karajcsontos válaszhoz annyit, én is gyűjtöm a mélyhűtőben,, meg a csírkemell csontokat is, és kiteszem a kuka tetejére, mindíg elviszik, vannak, akiknek ez is jól jön, soha nem dobom ki.
2012. ápr. 29. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen, az egészet fel szoktam használni.


Így tényleg gazdaságosabb.


Karajból én is csont nélkülit szoktam venni, mert a csontot nem tudom felhasználni.

2012. ápr. 29. 18:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!