Mit adjak a gyereknek reggelire és vacsira? Egy féle szalámit eszik meg, gabonapelyhet sem eszi már meg pedig 5 féle van. Tej, kakao, joghurt már ezeket sem akarja megenni. Ebéddel is gondba vagyok vele.
ha éhes lesz majd megeszi, nem kell ezt túlparázni, nem kell ilyen olyan különleges kaja, lényeg hogy változatos legyen
lekváros/mézeskenyér+karamell/tejeskávé
töpörtyűskrém/fűszervajak/vajkrémek+retek
melegszendvics ketchup/majonéz
főtt virsli+mustár
főtt tarja/párizsi/kolbász/sonka+uborka
különféle sajtok+paradicsom
kakaóscsiga/lekváros/túróstáska+vaniliástej
kalács/kuglóf+kakaó
májkrém/tömlős sajtkrém+uborka
körözött/tojáskrém+retek
bundáskenyér reszelt sajttal
olajos hal/tonhalkonzerv
tükörtojás+paradicsom
főtt tojás+mustár+uborka
szalonnás-kolbászos rántotta
gyümölcsös müzli+tej
joghurt+korpás keksz+méz
Nem biztos, hogy válogatós, a gyerekek ösztönösen tudják, mi a jó nekik, amire szükségük van, bár ezzel sokszor én is így vagyok.
Ki kellene vizsgáltatni, hogy nincs-e tejérzékenysége, talán azért nem akarja a tejféleségeket megenni. Én évekig nem tudtam tejet inni, mert viszkettem tőle, hányingerem volt utána, most megiszom és nincs bajom.
Zsírban lesült húst sem eszi meg? Tojást is lehet változatos formában készíteni. Kisebbik fiam évekig minden reggelire tükörtojást evett, nem csináltam belőle gondot.
Nálunk a palacsinta mindig megy (sós-édes).
Házi hot-dog / pizza.
Vont be a főzésbe és akkor majd eszik. Nekünk bevált.
Az enyém 2,5éves ugyan így volt.Egyszerűen nem akart semmit megenni.Egész nap elvolt egy joghurttal és két deci tejjel.Nem foglalkoztam vele egy idő után.Majdnem két hétig csinálta,aztán egyszer csak nekiállt enni.
Ne kínálgasd előbb utóbb megunja és fog enni.
36 hónapos???aszta...na ezt sem láttam még így leírva:D
Amúgy annyira vicce, hogyha a kérdező a gyermekvállalás témakörbe írta volna ki, totál más válaszokat kapott volna:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!