Olcsó, főtt ételekre szeretnék ráállni. Pénzem nincs, de enni csak kéne. Ötlet? Köszi.
tészták-édes-lekváros, dejós, mákos, grízes, káposztás
sós-tejfölös-sajtos, zöldséges, gombás, krumplis
paradicsomos káposztafőzelék, fasírt
spenót főtt krumplival, tojással
krumplifőzelék sült virsli
tökfőzelék rántott párizsi
kelkáposztafőzelék, pörkölt
zöldborsófőzelék piritott csirkemáj
frakfurti, zöldséges-tésztás, krumplileves
lencsefőzelék füstölttarja
krémlevesek
paprikáskrumpli, rakottkrumpli, káposzta, bab
tarhonyáshús, rizseshús, tojásos nokedli, krumplipüré rántott sajt, paradicsmos húsgombóc
a darabolt csirkéből/tyúkból először főzz levest, aztán (bőr nélkül) rántsd ki a combjait/szárnyait, csinálj bő szaftú pörit amit aztán rakott kajába felhasználhatsz. májat/zúzát lehet venni tök olcsón, abból is lehet pöri.
fagyasztott zöldségapalot is lehet kapni mindig akciósan, abból is csomó minden készíthető pl vegyes-zöldfőzelék, kis darált hússal vagy csak tojással/gízzel vagdalt, főtt krumplival is lehet sűríteni amolyan krokettfélének, én sok ilyesmi feltétet szoktam csinálni. még vastag palacsintába is beletöltöm, ha kifogok olcsó sajtot, vagy pizzasajtot tömbben és akkor a reszelt sajt megolvad és masszív töltelék lesz a palcsiba, néha leöntöm tejföllel és összesütöm, néha nem :)
ki szoktam rántani mindenféle zöldséget pl hosszában negyedelt répát meg darabolt édesburgonyát, karalábét mikor mi van (vastag esetleg több rétegű panír jó rá és alaposan le kell törölgetni nehogy nedves legyen mert lecsúszik róla a panír). mártogatóssal is tök jók meg magukban is.
Csomószor van nálunk fűszeres krumpli, feldarabolt nyers krumplit némi olajban elkevert tetszés szerinti fűszerekkel összeforgatok és aztán pirulásig sütöm.
gyakori még a paradicsomszószos tészta sütőben sütve ( húsféle nem mindig van benne ,de pl úgy isszeretjük ha répát felaprózok és vajon megpuhítok némi sóval/cukorral és azzal dúsítom, vagy ha kifogok olcsó gombakonzervet, vagy zöldségkeverékekkel...
felsírt valamelyik gyerek mennem kell :)
Sertésmáj 500 Ft/kg. Attól függ, hányan vagytok, elég kiadós reszteltnek (nokedlivel vagy rizzsel), rántva hagymás törtkrumplival, vagy valami főzelékkel.
Ha rizst, tarhonyát főzöl, az kiadós, mert duplájára dagad.
Krumpli-fasírt kelkáposzta főzelékkel
Köles-fasírt krumpli-főzelékkel
Brassói szója-kockából
Szoktam csinálni:
1 tojásból nokedlit főzök
1 pár virslit karikára szelve pici zsíron átforgatok törtpaprikával, sóval, borssal
1-2 marék hordós káposztát megdinsztelek.
Jénait (zománcos tepsit) meglocsolod a virsli-szafttal, rá egy kis tejfölt.
Arra rakod először a nokedlit, majd a virsli karikákat, legfölül a párolt káposztát. A tetejét megkened tejföllel, a sütőben összesütöd (vagy a mikróban). Olcsó, finom, laktató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!