Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Most kell a fasírtba, vagy nem?!

Most kell a fasírtba, vagy nem?!

Figyelt kérdés

Az anyukám nekem úgy tanította, hogy tegyek bele oreganot, majorannát, most éppen semelyik nem volt itthon, így hát beleborítottam bazsalikomot.

MIután elkészültem, gondoltam rákeresek, csak úgy poénból... És SEHOL nem láttam így receptet.

Most akkor kell bele?! Pirospaprikát használ sok helyen, de arról meg én nem hallottam soha 21 évem alatt...

2012. ápr. 6. 16:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit olaszos ízesítésű lett így a fasírtod. Pirospaprikát meg szoktak bele tenni, a színe miatt.
2012. ápr. 6. 16:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sokféleképpen lehet, én szoktam pirospaprikával, őrölt borssal és köménnyel, vagy bors, majoranna és jó sok petrezselyem, oreganoval még soha nem csináltam.
2012. ápr. 6. 16:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A fasírt lelke a hús és a fokhagyma, a fűszerek sokfélék lehetnek, kinek-kinek ízlése szerint, bazsalikommal még nem csináltam, de szerintem úgy is finom lesz.
2012. ápr. 6. 16:57
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Nem kell bele se bazsalikom, se oregáno, se majoranna. Még az utolsót el tudom képzelni, az valamennyire illik az eredeti ízvilághoz.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem jó másképp, simán lehet csinálni bármilyen zöldfűszeres fasirtot, csak a fantáziád, meg az ízlésed szab határt.

De a klasszikus fasirt ízesítése: só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika, finomra vágott, sertészsíron megpirított vöröshagyma, zúzott fokhagyma.

2012. ápr. 6. 17:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Én sosem teszek a fasírtba majorannát,oregánot,sőt még bazsalikomot sem.Viszont mindig teszek bele piros paprikát,sőt,bors.
2012. ápr. 6. 17:11
 6/10 A kérdező kommentje:

NA épp ez az, hogy tiszta jó lett bazsalikommal :D...

és mindenki ezer félét csinál :)))) Lehet, hogy egyszer ki fogom próbálni a pirospaprikás verziót is :)

2012. ápr. 6. 18:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Volt koleganőm totál zöldfűszeresen csinálaj, bazsalikom, oregánó, kakukkfű meg lehet még valami nem tudom pontosan.

Én majorannát mindig teszek bele, eddig pirospaprikát is tettem, amióta megkostóltam a nélkül csak pirospaprika mentesen csinálom, jobban ízlik

2012. ápr. 6. 19:17
 8/10 anonim ***** válasza:
ha sertéshúsból csinálod, kifejezetten illik hozzá a majoranna. szoktak még beletenni a fokhagymán túl borsot, petrezselymet és fűszerpaprikát (ez utóbbi nélkül "sápadt", fehér marad, nem lesz belül az a jellegzetes narancsos-barnás fasírtszíne).
2012. ápr. 6. 22:08
 9/10 anonim ***** válasza:
a pirospaprika alap bele... de ilyen h oregánó? :s minek??
2012. ápr. 7. 08:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem szoktam ezeket beletenni.

Én a következőket teszem bele: kevés apróra vágott vöröshagyma, préselt fokhagyma, fokhagyma fűszerből jó sok, sok bors, kevés pirospaprika, só, kevés kömény fűszer.

2012. ápr. 7. 21:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!