Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a tojásfehérje felverésének...

Mi a tojásfehérje felverésének a titka?

Figyelt kérdés

Nekem mindig olyan nehezen sikerül és akkor se olyan mint ahogy a nagykönyvbe van irva hogy ha fejre állitod a tányért nem borul ki!

Valaki arra esküszik hogy cukor nem kell belé,valaki meg a csipet sóra!

Nos?:)


2009. jún. 14. 09:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
elmondom neked a titkot :) par csepp ecet!!! Komolyan, en mindig addig verem, hogy olyan kemeny legyen, hogy fejjellefele tudjam allitani, es nem borul ki. Valami regi haziasszonyos könyvebn olvastam, es bejött. Persze ne borits bele egy dl ecetet :) csak par csepp :)
2009. jún. 14. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%

Én úgy tanultam, hogy ha tortához készítünk felvert tojásfehérjét, csak hagyományos kézi habverőt használjunk!

Sokkal több levegőt tudunk belevinni.Mikor már jó fehér, s majdnem kész egy evőkanál kristálycukrot három részletben hozzáadni, de már nagyon intenzív keverés mellett beledolgozva./ennyivel kevesebbel kavarom ki a sárgáját/ Ettől lesz tartós sütés közben is!

Lényeges az is, hogy milyen edényben verem a habot!Mindig gömbölyű aljúban, hogy ne tudjon "leülni" az aljára. Természetesen cukor nélkül is jó kemény a hab a már említett ecet esetleg citromlé hozzáadásával, a lényeg a lassan kezdett, de folyamatos verésben van!Az utolsó percekben kell csak erősíteni a munkát.

A tojás frissességétől is sok függ!!Minél frissebb, annál biztosabb és jobb az eredmény!

Jó habverést és sok finom süteményt kívánok!

2009. jún. 14. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én géppel szoktam felverni.A fehérjének hidegnek kell lenni.Először alacsony fokozaton verem,majd a legmagasabbon.Mindig sikerül.( Még akkor is,ha véletlenül pár csepp sárgája belemegy )
2009. jún. 14. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló, bocsáss meg, de "en mindig addig verem, hogy olyan kemeny legyen, hogy fejjellefele tudjam allitani" hát leestem a székről a röhögéstől!!!! :D :D :D
2009. jún. 14. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én semmilyen "praktikát" nem alkalmazok, és mégis sikerülni szokott. Robotgéppel csinálom.
2009. jún. 14. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
100%
Friss hideg tojásfehérje, pár csepp citrom, robotgép.
2009. nov. 7. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Pikkelyesmedve válasza:
Én egy 500 W-os Agojama fúrógéppel vertem, 2400-as fokozaton és mégsem lett kemény, folyik. :(
2011. dec. 23. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!