Mi a tojásfehérje felverésének a titka?
Nekem mindig olyan nehezen sikerül és akkor se olyan mint ahogy a nagykönyvbe van irva hogy ha fejre állitod a tányért nem borul ki!
Valaki arra esküszik hogy cukor nem kell belé,valaki meg a csipet sóra!
Nos?:)
Én úgy tanultam, hogy ha tortához készítünk felvert tojásfehérjét, csak hagyományos kézi habverőt használjunk!
Sokkal több levegőt tudunk belevinni.Mikor már jó fehér, s majdnem kész egy evőkanál kristálycukrot három részletben hozzáadni, de már nagyon intenzív keverés mellett beledolgozva./ennyivel kevesebbel kavarom ki a sárgáját/ Ettől lesz tartós sütés közben is!
Lényeges az is, hogy milyen edényben verem a habot!Mindig gömbölyű aljúban, hogy ne tudjon "leülni" az aljára. Természetesen cukor nélkül is jó kemény a hab a már említett ecet esetleg citromlé hozzáadásával, a lényeg a lassan kezdett, de folyamatos verésben van!Az utolsó percekben kell csak erősíteni a munkát.
A tojás frissességétől is sok függ!!Minél frissebb, annál biztosabb és jobb az eredmény!
Jó habverést és sok finom süteményt kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!