Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szörp, mint természetes...

Szörp, mint természetes ételszínezék?

Figyelt kérdés
Ti használtatok már fondant színezéséhez szörpöt? Vagy mit ajánlotok?

2012. febr. 26. 21:16
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Azt, hogy gyereknek ne adj belőle. Az ételfestékek és a szörpök (mivel azokban is ételfesték van) magatartászavarokat okozhatnak.


A jó minőségű szörp, mint pl. a Virágoskúti, természetesen nem, de az színezésre sem alkalmas.

2012. febr. 26. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

18 éveseknek lenne.:)

Akkor szörp helyett mit ajánlasz? Mert a folyékony piros ételszínezékből csak rózsaszínt kaptam végeredményül,sajnos.

2012. febr. 26. 21:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne csináljuk már össze magunkat néhány miligrammnyi ételszínezéktől!Ha annyira ártalmas lenne, sosem menne keresztül tucatnyi élelmiszervizsgálaton és engedélyezések garmadán.

én spec boleróport használok színezésre, és tökéletes. egy két kanál vízben felodok egy picikét, mert nagyon fog, azzal kezdem el színezni a krémet vagy habot, és az elért árnyalatig folytatom.

pirosat pl eperből,málnából vagy meggyből, sárgát narancsból vagy multiból egészen a sötétnarancsig lehet fokozni. de az ősziből szintén.

még egyikőnk sem halt bele, és remélem nem is fogunk.

2012. febr. 27. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!:)
2012. febr. 27. 16:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!


A szörp is tökéletes színezék lenne a piroshoz, de nagyon tömény szörp kell hozzá és talán túlédesíti az egészet. Mondjuk vörös színezék anyagnak sok minden használható, de itt azért szorul a kör az édesség miatt. A bolero poros megoldásról már én is hallottam, bár még nem kóstoltam. Piros színhez gyümölcsök a legjobbak, bár már a cékla színezéses dolog se egy rossz vacak, csak vigyázni kell az arányokkal, szóval kicsit idő és próbálkozásigényes, mert sok minden kell hozzá. Viszont ételfestéket sok helyen lehet már kapni, nem mérgező, általában valami természetes anyag (zöldség, gyümölcs stb.) tömény kivonata. Ízetlenek általában, némelyik kicsit kesernyésebb, de egy kis porcukorral elkeverve már nem is lehet érezni.

Nagyon alapból akarsz kiindulni, akkor mondjuk a meggylé is remek színező. Vagy a különböző málnafélék. Sok sikert a művelethez :)

2012. febr. 27. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes segítséget!:)
2012. febr. 27. 21:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi rendszeresen használunk szörpöt színezéshez. DE! Házi szörpöt. Értsd: Otthon édesanyám amikor betakarítás után vagyunk, nekiáll, és szörpöt főz. Látjuk hogy mi van benne, nem egészségtelen.
2012. márc. 5. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Sajnos arra most nekem nincs időm, így maradok a mesterségesnél..:/

2012. márc. 5. 17:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!