Mit jelent az, hogy az élesztőt langyos vízben/tejben felfuttatjuk?
Figyelt kérdés
Nem vagyok egy nagy konyhatündér, lehet, hogy nem kelesztéssel kellene kezdenem, de érdekelne, hogy ezt pontosan hogy kell csinálni. :)2012. febr. 6. 18:45
1/6 anonim válasza:
Langyos (nem nagyon meleg) vízbe vagy tejbe teszel egy pici cukrot,és belemorzsolod az élesztőt. 5-10 perc után a tetejére feljön az élesztő.
2/6 anonim válasza:
Ahogy az első írta,de még ennyit hozzá, hogy én az 1literes mérőkancsóba szoktam tenni, mert a kis bögréből kifuthat.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. febr. 6. 19:01
4/6 anonim válasza:
Én egy kis lisztet is hintek a tetejére. A folyadék hőmérséklete azért fontos, mert ha hideg "alszik" az élesztő, ha túl meleg akkor megég. Kézmeleg kell legyen.
5/6 anonim válasza:
Kelt tésztának amúgy a meleg a mindene. A liszt, a folyadék, a hely, ahol keleszted, a tábla, amin formázod. Ezt úgy oldom meg, hogy nekitámasztom a radiátornak kis időre. Még a tepsit is előmelegítem egy kicsit.
6/6 anonim válasza:
ahogy írták a kelt tésztához langyos legyen minden.langyos tejben vagy vízben egy csapott mokkáskanál cukorral addig hagyni az elmorzsolt élesztőt, míg karfiolszerűen fel nem emelkedik, és hallani is lehet, hogy szinte "zizeg", pezseg.ekkor adjuk a szobameleg liszthez és dolgozzuk össze. keleszteni is jó meleg helyen kell a tésztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!