Aki nem használ ételízesítőt, mivel fűszerezi a húslevest?
Figyelt kérdés
Szeretném elhagyni, de így nem lett igazán ízes a leves. Kevés bors, sok kömény, só, fokhagyma volt benne.2012. jan. 30. 21:40
21/31 anonim válasza:
22.20-as! A sok éves főzési tapasztalat. Jah, kérem, főzni tudni kell, nemcsak merni!!!
22/31 anonim válasza:
Én legutóbb csontból és pulyka szárnyból főztem a húslevest. Mindig teszek bele sót, egész szemes borsot, köménymagot, petrezselyem zöldet, babérlevelet, sáfrányos szeklicét, 2-3 db kardamom magot, szerecsendió virágot és én úgy tanultam, hogy egy pici őrölt gyömbért. Mi szeretjük ha picit csípős, ezért kerül bele egy pici chili is. Ezen kívül jó sok répát, zöldséget, pasztinákot, fokhagymát, zellert, krumplit és néha 1 vöröshagymát. Ha marad meg, akkor esetleg egy nagyon kevés káposztát összekötve.
23/31 anonim válasza:
Húsleves kockát sem tesztek bele?
25/31 anonim válasza:
ma 09:01-es: köszi, ezeket ismerem, de most kimondottan doboszoli véleményere lennék kiváncsi.
26/31 mustafa33 válasza:
Mindenfée húsból lehet, de az igazi a disznó keresztcsont a húsal ami rajta van. Keresztcsont a két comb és farok közötti csont. És természetesen az orja.
27/31 doboszoli válasza:
Szorítkozzunk az alapokra, tekintsünk el az extráktól.(mint birka, nyúl, vadak és társaik.)
-marha: fartő, szegy, oldalas, és persze velőscsont
-tyúk: 2-3 éves, lehetőleg kistestű, kapirgálós, fél, vagy
egész
-sertés: karajcsont, tarjacsont,velőscsont, első csülök lebőrözve, keresztcsont, ai szereti a leveshúst, némi csontos tarja, pléh oldalas
Természetesen mind gondosan zsírtalanítva.
A magam részéről kedvelem még a kacsa, liba aprólékot, a fácánt, a gyöngyös. A csirkét nem sokba nézem.
És persze a csúcs, a sertés-marha-tyúk kombináció, nagy tételben(üstben), ez az igazi "lagzis leves".
Természetesen bármilyen más húsból ill. alkatrészből főzhető valamilyen húsleves, én a kedvenceimet írtam le, tehát :szerintem.
28/31 anonim válasza:
doboszolinak köszönöm. Ugyanis megerösitette azt, amit már régen gondoltam, hogy karajból, csirkemellböl nem lehet jó húslevest fözni, mégha sokszor lehet is ilyen receptet olvasni.
29/31 anonim válasza:
Nem való a karaj s a csirkemell...az nem recept, s ami ételizesítőt vagy kockákat használ az sem. Régebb amikor nem voltak ezek a mű cuccok akkor tudtak főzni rendes alapanyagokből. Az az alapja a finom ételeknek.
30/31 A kérdező kommentje:
doboszoli, írtad, hogy minden gondosan zsírtalanítva. Miért kell? Anyósom a bőrt is beleteszi mindig, és mindenféle zsíros részeket, amit másba nem tesz bele. Nem lesz túl zsíros így sem a leves. Nem kell az íze, és tartalmassága miatt?
2012. febr. 1. 15:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!