Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Aki nem használ ételízesítőt,...

Aki nem használ ételízesítőt, mivel fűszerezi a húslevest?

Figyelt kérdés
Szeretném elhagyni, de így nem lett igazán ízes a leves. Kevés bors, sok kömény, só, fokhagyma volt benne.
2012. jan. 30. 21:40
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
22.20-as! A sok éves főzési tapasztalat. Jah, kérem, főzni tudni kell, nemcsak merni!!!
2012. jan. 31. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/31 anonim ***** válasza:
Én legutóbb csontból és pulyka szárnyból főztem a húslevest. Mindig teszek bele sót, egész szemes borsot, köménymagot, petrezselyem zöldet, babérlevelet, sáfrányos szeklicét, 2-3 db kardamom magot, szerecsendió virágot és én úgy tanultam, hogy egy pici őrölt gyömbért. Mi szeretjük ha picit csípős, ezért kerül bele egy pici chili is. Ezen kívül jó sok répát, zöldséget, pasztinákot, fokhagymát, zellert, krumplit és néha 1 vöröshagymát. Ha marad meg, akkor esetleg egy nagyon kevés káposztát összekötve.
2012. jan. 31. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/31 anonim ***** válasza:
Húsleves kockát sem tesztek bele?
2012. jan. 31. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/31 anonim ***** válasza:
Dehogy teszünk.
2012. jan. 31. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/31 anonim ***** válasza:
ma 09:01-es: köszi, ezeket ismerem, de most kimondottan doboszoli véleményere lennék kiváncsi.
2012. jan. 31. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/31 mustafa33 ***** válasza:
Mindenfée húsból lehet, de az igazi a disznó keresztcsont a húsal ami rajta van. Keresztcsont a két comb és farok közötti csont. És természetesen az orja.
2012. febr. 1. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/31 doboszoli ***** válasza:

Szorítkozzunk az alapokra, tekintsünk el az extráktól.(mint birka, nyúl, vadak és társaik.)

-marha: fartő, szegy, oldalas, és persze velőscsont

-tyúk: 2-3 éves, lehetőleg kistestű, kapirgálós, fél, vagy

egész

-sertés: karajcsont, tarjacsont,velőscsont, első csülök lebőrözve, keresztcsont, ai szereti a leveshúst, némi csontos tarja, pléh oldalas

Természetesen mind gondosan zsírtalanítva.

A magam részéről kedvelem még a kacsa, liba aprólékot, a fácánt, a gyöngyös. A csirkét nem sokba nézem.

És persze a csúcs, a sertés-marha-tyúk kombináció, nagy tételben(üstben), ez az igazi "lagzis leves".

Természetesen bármilyen más húsból ill. alkatrészből főzhető valamilyen húsleves, én a kedvenceimet írtam le, tehát :szerintem.

2012. febr. 1. 05:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/31 anonim ***** válasza:
doboszolinak köszönöm. Ugyanis megerösitette azt, amit már régen gondoltam, hogy karajból, csirkemellböl nem lehet jó húslevest fözni, mégha sokszor lehet is ilyen receptet olvasni.
2012. febr. 1. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/31 anonim ***** válasza:
Nem való a karaj s a csirkemell...az nem recept, s ami ételizesítőt vagy kockákat használ az sem. Régebb amikor nem voltak ezek a mű cuccok akkor tudtak főzni rendes alapanyagokből. Az az alapja a finom ételeknek.
2012. febr. 1. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/31 A kérdező kommentje:
doboszoli, írtad, hogy minden gondosan zsírtalanítva. Miért kell? Anyósom a bőrt is beleteszi mindig, és mindenféle zsíros részeket, amit másba nem tesz bele. Nem lesz túl zsíros így sem a leves. Nem kell az íze, és tartalmassága miatt?
2012. febr. 1. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!