Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Aki nem használ ételízesítőt,...

Aki nem használ ételízesítőt, mivel fűszerezi a húslevest?

Figyelt kérdés
Szeretném elhagyni, de így nem lett igazán ízes a leves. Kevés bors, sok kömény, só, fokhagyma volt benne.
2012. jan. 30. 21:40
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

mit jelent a megfelelő hús?

2012. jan. 30. 22:56
 12/31 anonim ***** válasza:
77%

Az állat tartásától és táplálásától függően más íze van a húsnak. Nyilván egy olyan tyúk, aki kinn kapirgált az udvaron, jobb ízű, mint az, amelyiket ketrecben neveltek fel és növekedésserkentővel tömtek, hogy hamar vágható legyen. Persze a különbözet legtöbbször az árban is megmutatkozik.


Akinek problémája van a fűszerezéssel: tény, hogy a hagyományos húslevesben nincs sokféle fűszer. No de miért ne újítson az ember? Nem feltétlen rossz az, amit még előttünk nem főztek meg, legfeljebb senkinek nem jutott eszébe, hogy mást is merjen beletenni, mint ami hagyományos.

Én minden ételt úgy fűszerezek, hogy amihez épp kedvem van, azt beleteszem, esetleg kihagyok olyasmit, amit illene beletenni. Néha nem sikerül tökéletesen, ez tény. De máskor meg szuper új ízeket kombinálok így ki.

2012. jan. 30. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/31 mustafa33 ***** válasza:

A sokféle füvel vigyázz, nehogy "herbaté" legyen belőle. Sok szemes bors - fekete, fehér, piros, zöld.

A füvekből bazsalikom (kevés), borsika (több), nagyon kevés majoranna,őrölt piros paprika, sáfrány vagy kurkuma, késhegyni szerecsendió, késhegynyi gyömbér por. Hagyma 1 fej (10 percel a vége előtt), fokhagyma 2 cik (nem kínai) (10 perecel a vége előtt), , félbevágott zöld paprika (nem marokkói)(10 percel a vége előtt), petrezselyem zöld csokorba kötve(5 percel a vége előtt), petrezselyem gyökér, sárgarépa, karalábé. Csont!, hús.

(ha ételízesítő hatást akarsz, mindenféle E... nélkül, szárított porrá tört hagyma helyettesíti.)

2012. jan. 31. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/31 doboszoli ***** válasza:
100%

Szerintem.

Ahogy valaki írta a megfelelő, és elegendő hús az alap.

Én szemes borsot, héjas vöröshagymát, kevés fokhagymát, sót, szezonban zöldpaprikát teszek bele.

A lassú főzés is fontos, ettem már disznóvágásban olyan húslevest ami "hirtelen főtt", semmi értelme nem volt, pedig én adtam fel bele a húst, annyi húsból főztem volna egy mosófazéknyi esszenciát.

2012. jan. 31. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/31 doboszoli ***** válasza:
Ja, a zöldségeket nem sorolom a fűszerek közé, de gazdagon használom. Petrezselyem, sárgarépa, zeller, karalábé, krumpli, kelkáposzta.
2012. jan. 31. 05:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/31 anonim ***** válasza:
Dobozoli, megint ott a pont...Ételizesítőt vétek húslevesbe tenni. VÉTEK !!! Alapja a jó hús, sárgarépa (murok), petrezselyem, hagyma, cikk fokhagyma, karalábé, zellet, nyáron mindig kerül bele paradicsom, paprika is, krumplit soha nem teszek, só, bors, pár szem kömény. Ha nekiáll valaki húslevest főzni akkor szánja rá azt a pár órát, mert úgy éri meg csak, főzni nem szabad, lassú tűzön kell gyöngyöztetni.
2012. jan. 31. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/31 anonim ***** válasza:

csatlakozom az utólsók verziójához. jóféle hús, pár szem egészbors,pár szem kömény, héjas vöröshagyma (szép vöröshéjú) 2 gerezd fokhagyma, sok répa, gyökér, zeller, plusz egy kisebb csokor zellerzöldje, nyáron egy paprika paradicsom. (ezt kiveszem mielőtt szétesne)kellő mennyiségű só, 2 szem mokkacukor, amitől nagyon kellemes, lágy, harmonikus íze lesz.

igen hosszú, 3-4 órás gyöngyöző főzés meghozza a várt eredményt:)

2012. jan. 31. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/31 anonim ***** válasza:

16-os vagyok, elárulok nektek így szűk körben egy praktikát, és a hagymát kb fél centis szeletekre vágom, és szinte feketére, de legalább sötétbarnára pirítom forró vason, serpenyőben is lehet, és úgy teszem bele a levesbe, különleges ízt és mág szebb színt ad a levesnek, soha nem használtam sáfrányt pl. levest színezni...


33/f (mellesleg :))

2012. jan. 31. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/31 anonim ***** válasza:

@ doboszoli,


Ird le légy szives konkrétan, hogy milyen állatnak milyen húsa való a húslevesbe, illetve melyik az, ami garantáltan nem megfelelö. Köszi elöre is.

2012. jan. 31. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/31 anonim ***** válasza:

[link]


[link]


Itt jól le vannak írva alapjában véve...:)

2012. jan. 31. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!