Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti készítettetek már így...

Ti készítettetek már így tükörtojást?

Figyelt kérdés

A tojás nagyon egészséges, de mindig idegesített h míg olajban megsül hizlaló lesz, ráadásul vagy 15 perc mire a belseje is szilárdra sül... csakhogy mire a belseje is megfelelő lesz, sokszor a fehérje már barnulni kezd :(


Gondolkoztam hogyan lehetne hamar, olajmentesen elkészíteni a tojást, így arra gondoltam felütöm tálba, és berakom a mikróba. Kb 1 perc múlva készen is lett. A fehérje és a sárgája is kemény állagú lett, ahogy én szeretem, semmi barna rész.


Ti csináltátok már így? Így meglehet betegedni a tojástól? maradhat így benne valami fertőző, ami a tűzhelyen történő főzéskor elpusztul?


2012. jan. 27. 12:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%

Ha megkeményedett, akkor ugyanúgy ehetö, mint a tüzhelyen készült, a mikró ugyannyira "fertötleniti", mint a hagyományos módszer.


De neked van másik módszerem is tükörtojásra: a serpenyöt csak egész vékonyan kenem ki olajjal (Sütöecsettel), felmelegitem, a tojást beleütöm, és amikor sülni kezd, akkor lezárom a tüzet, és letakarom a serpenyöt. Igy olyan keményre sül a fehérje, mint a mikróban, a sárgája meg tetszés szerint lehet lágyabb vagy keményebb. Mivel alig kell hozzá olaj, nem lesz zsiros, és mégis finom. Ha van kedved próbáld ki igy is.

2012. jan. 27. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem csinálnám így, mert a tükörtojás lényege, hogy a sárgája nem szilárdul meg.
2012. jan. 27. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

ÁÁÁÁ :D Anyum is úgy eszi, de én nem bírom elviselni azt a folyós sárga részt xD akk már nyersen is ehetném. :)


Számomra azért jó ez a módszer mert megszilárdul

2012. jan. 27. 12:53
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Ez minden, csak nem tükörtojás. Annak "remegős" a sárgája, amit te csinálsz leginkább a rántottára hajaz.
2012. jan. 27. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
nekem van olyan tükörtojás sütőm, amit csak mikróba kell rakni :D de amúgy a tükörtojás lényege a nem teljesen szilárd sárgája... az úgy fini
2012. jan. 27. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Rántottánál kevered a tojást főzés közbe, és azt nem tudod szépen rárakni mondjuk főzelékre. A tükörtojást meg igen :)
2012. jan. 27. 12:57
 7/11 anonim ***** válasza:
78%

Igen, nekem is volt ilyen mikrós tükőrtojás sütőm!

Ez meg hogy csak akkor tükörtojás a tükörtojás ha remeg a sárgája, butaság.

Sokan nem szeretik.

De az tény és való hogy ha étteremben rendelsz tükörtojást, reggelire vagy feltétként akkor annak remegős lesz a sárgája, hacsak nem szólsz hogy süssék át teljesen, de ha szolsz nem fognak megkövezni.

2012. jan. 27. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 gomzoli ***** válasza:
86%

1. a rántottát nem főzik.

2. ha normális serpenyőd van, nem kell bele egy csepp olaj sem.

3. a mikróban készül tükörtojás az undorító, mintha gumit rágna az ember.

4. ha lefeded sütés közben a serpenyőt, megkeményedik a sárgája is.

5. ha megfordítod sütés közben, miután az alja megsült, akkor is kemény lesz a sárgája.

6. kár így elcseszni... a folyékony sárgája a legfinomabb része.

2012. jan. 27. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
88%
gomzolinál a pont ;)
2012. jan. 27. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
90%
Tükörtojás sültkrumplival, ahol a tojás folyós sárgáját a krumplival lehet "tunkolni". Nyam-nyam.
2012. jan. 27. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!