Ti készítettetek már így tükörtojást?
A tojás nagyon egészséges, de mindig idegesített h míg olajban megsül hizlaló lesz, ráadásul vagy 15 perc mire a belseje is szilárdra sül... csakhogy mire a belseje is megfelelő lesz, sokszor a fehérje már barnulni kezd :(
Gondolkoztam hogyan lehetne hamar, olajmentesen elkészíteni a tojást, így arra gondoltam felütöm tálba, és berakom a mikróba. Kb 1 perc múlva készen is lett. A fehérje és a sárgája is kemény állagú lett, ahogy én szeretem, semmi barna rész.
Ti csináltátok már így? Így meglehet betegedni a tojástól? maradhat így benne valami fertőző, ami a tűzhelyen történő főzéskor elpusztul?
Ha megkeményedett, akkor ugyanúgy ehetö, mint a tüzhelyen készült, a mikró ugyannyira "fertötleniti", mint a hagyományos módszer.
De neked van másik módszerem is tükörtojásra: a serpenyöt csak egész vékonyan kenem ki olajjal (Sütöecsettel), felmelegitem, a tojást beleütöm, és amikor sülni kezd, akkor lezárom a tüzet, és letakarom a serpenyöt. Igy olyan keményre sül a fehérje, mint a mikróban, a sárgája meg tetszés szerint lehet lágyabb vagy keményebb. Mivel alig kell hozzá olaj, nem lesz zsiros, és mégis finom. Ha van kedved próbáld ki igy is.
ÁÁÁÁ :D Anyum is úgy eszi, de én nem bírom elviselni azt a folyós sárga részt xD akk már nyersen is ehetném. :)
Számomra azért jó ez a módszer mert megszilárdul
Igen, nekem is volt ilyen mikrós tükőrtojás sütőm!
Ez meg hogy csak akkor tükörtojás a tükörtojás ha remeg a sárgája, butaság.
Sokan nem szeretik.
De az tény és való hogy ha étteremben rendelsz tükörtojást, reggelire vagy feltétként akkor annak remegős lesz a sárgája, hacsak nem szólsz hogy süssék át teljesen, de ha szolsz nem fognak megkövezni.
1. a rántottát nem főzik.
2. ha normális serpenyőd van, nem kell bele egy csepp olaj sem.
3. a mikróban készül tükörtojás az undorító, mintha gumit rágna az ember.
4. ha lefeded sütés közben a serpenyőt, megkeményedik a sárgája is.
5. ha megfordítod sütés közben, miután az alja megsült, akkor is kemény lesz a sárgája.
6. kár így elcseszni... a folyékony sárgája a legfinomabb része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!