Hogyan tartjátok tisztán a mikrosütő belsejét? Vagyis mit tesztek annak érdekében, hogy a melegített étel ne fröcsköljön benne szanaszét?
Ha például sült húst vagy egyéb maradék kaját melegítek benne tányéron, még meg sem melegszik, de már pattog, robban széjjel, ilyesmi. Mit lehet ellene tenni?
Utálok mikrot mosogatni.
Ti hogyan előzitek meg a mikrokoszt?
Lehet kapni ilyen fröccsenésgátlót mikróba:
Hasonlót vettem 100 Ft-os boltban 300 Ft-ért. Akkora az átmérője, hogy simán le tudsz vele takarni egy nagy lapos tányért is. Csak beteszed a tányért a mikróba, lefeded ezzel a műanyaggal, és melegítesz. A mikró pedig tiszta marad.
Az elsönek van igaza, mindig le kell takarni - a belinkelt vagy hasonló fedö célszerü hozzá.
Ha meg valaki elfelejtette és összefröcskölödött, akkor tegyél be tálban vizet felforrni, az igy keletkezö göz fellazitja a koszt és könnyebben le lehet törölni.
Gondoltam már ilyesmire, nem tudtam hogy létezik is, de akkor keresni fogom boltban. (Olyasmin gondolkodtam, hogy nagy mikrozható műanyag dobozt fordítok fejjel lefele...Bár még azt sem próbáltam.)
Viszont ez nem befolyásolja a melegítés hatékonyságát? Ugyanannyi idő alatt megmelegszik a kaja alatta?
A vizes ötletet is köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!