Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tartjátok tisztán a...

Hogyan tartjátok tisztán a mikrosütő belsejét? Vagyis mit tesztek annak érdekében, hogy a melegített étel ne fröcsköljön benne szanaszét?

Figyelt kérdés

Ha például sült húst vagy egyéb maradék kaját melegítek benne tányéron, még meg sem melegszik, de már pattog, robban széjjel, ilyesmi. Mit lehet ellene tenni?

Utálok mikrot mosogatni.

Ti hogyan előzitek meg a mikrokoszt?

2012. jan. 27. 12:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet kapni ilyen fröccsenésgátlót mikróba:

[link]

Hasonlót vettem 100 Ft-os boltban 300 Ft-ért. Akkora az átmérője, hogy simán le tudsz vele takarni egy nagy lapos tányért is. Csak beteszed a tányért a mikróba, lefeded ezzel a műanyaggal, és melegítesz. A mikró pedig tiszta marad.

2012. jan. 27. 12:44
 2/11 anonim ***** válasza:

Az elsönek van igaza, mindig le kell takarni - a belinkelt vagy hasonló fedö célszerü hozzá.

Ha meg valaki elfelejtette és összefröcskölödött, akkor tegyél be tálban vizet felforrni, az igy keletkezö göz fellazitja a koszt és könnyebben le lehet törölni.

2012. jan. 27. 12:47
 3/11 A kérdező kommentje:

Gondoltam már ilyesmire, nem tudtam hogy létezik is, de akkor keresni fogom boltban. (Olyasmin gondolkodtam, hogy nagy mikrozható műanyag dobozt fordítok fejjel lefele...Bár még azt sem próbáltam.)

Viszont ez nem befolyásolja a melegítés hatékonyságát? Ugyanannyi idő alatt megmelegszik a kaja alatta?

A vizes ötletet is köszi!

2012. jan. 27. 12:56
 4/11 anonim ***** válasza:
Ráborítasz egy műanyag tálat ami mikró és hőálló...ha szétfröcskölt mégis akkor egy tálban vizet, sződabikarbónávakl mikrózoll, majd amikor felgőzőlte az oldalát kicsit hagyod és tényleg úgy törlöd fényesre a makacs koszt is mint a hazug reklámokban szokás...
2012. jan. 27. 12:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Gőzt azért ne csinálj benne mert nem tesz jót az elektromos berendezésben.Minimum folpackkal le kell takarni.
2012. jan. 27. 13:02
 6/11 anonim ***** válasza:
Az IKEÁBAN-szines ételfedőket lehet kapni a mikróba . Ha koszos lesz mégis belül a mikró akkor 1 citrom levét kifacsarom és felforralom a mikroba . után papirtörlővel kitörölöm.
2012. jan. 27. 13:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Én szimpla papírtörlővel fedem le.
2012. jan. 27. 14:31
 8/11 anonim ***** válasza:
A mikrohullámú sütőhöz adtak egy tájékoztatót a használatról és abban benne van a tisztítása is, azaz használat után kitörölendő, ha pedig nagyon szennyezett akkor egy kispohárban citromlét kell forralni és az teljesen felold minden piszkot, utánna kitörölni és kész.
2012. jan. 27. 14:53
 9/11 anonim ***** válasza:
megfogom a mosogatószivacsot, és még mielőtt odaszáradna kitörlöm nevdes szivaccsal. kb fél perces mutatvány. nem kell halálra tisztitani folyton, csak kitörölni. ennyi.
2012. jan. 27. 19:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem egy ismert hotel mesterszakácsa mondta, hogy mikróban mindig le kell fedni melegítéskor az ételt, már hosszú évek óta csak így használom. Csak "alibi " áttörlést végzek néha, mivel olyan mindig, mintha nem használnánk.
2012. jan. 29. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!