Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csirkemellfiléhez kérnék...

Csirkemellfiléhez kérnék tanácsot, valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Pasi vagyok és nem sokat főzőcskéztem még, rántottán kívül. Rizshez vagy krumplihoz akarok csinálni húst. De mit csináljak a hússal? Valami nagyon egyszerű módszer kellene. Mondjuk olajba tenni és akkor lesz belőle valami? Valami olyasmi módszert keresek amivel nem kell sokat pepecselni.
2009. máj. 17. 21:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A legegyszerűbb, ha olajban kisütöd. Vágd ketté a csirkemellet, mert így túl vastag. Akkor egy oldalból kapsz 2 szeletet és még a kis filét. Sózd meg, kicsit klopfold ki és forró olajban süsd ki. Nem kell sok olaj, csak épphogy és 1-1 perc minden oldal.

Csinálhatsz Uncle Ben's mártással is. Kockára vágod egy kis olajon megpirítod ls nykonöntöd a mártással.

2009. máj. 17. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
a csirkemellet szeld fel vékonyra és fűszerezd meg. a legegyszerűbb, ha vegetával, vagy sóval, esetleg egy kis borssal meghinted.tegyél kevés olajat a serpenyőbe és süsd át. először ha hő éri ki fog fehéredni a hús, ne lepődj meg. ennek nem kell sok idő, tényleg egy pár perc. ha gondolod egy kicsit le is fedheted, akkor hamarabb átfő, aztán nagyobb lángra veszed a tűzhelyet és átsütöd.
2009. máj. 17. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
A csirkemell natur kisütve száraz, nem mindenki szereti. Jobb, ha kockára vágod, olajon átpirítod és ahogy a korábbi válaszoló írta, ráöntesz valamilyen készen kapható mártást. Rizst vagy sült krumplit készíthetsz mellé.
2009. máj. 17. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Vágd fel csíkokra, sózd, borsozd, aztán forgasd meg őket paprikás lisztben. Forró olajba tedd, nem kell sok, 1-2 perc mindkét oldalon. Fincsi!
2009. máj. 17. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Azt pedig külön köszi hogy részletesen írtátok hogy pl. mennyi olaj kell, mert nagyon tapasztalatlan vagyok még a főzőcskézés terén :)
2009. máj. 17. 22:07
 6/12 A kérdező kommentje:
na jó, mégiscsak, mennyi az az "épphogy" olaj? :) Hogy a serpenyő alján mondjuk 1 mm mélységű olajtócsa álljon?
2009. máj. 17. 22:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen, kb annyi:) A mártás jó ötlet, de ha te most azonnal akarod és nincs mártás akkor persze anélkül is jó. Akkor jól fűszerezd meg.

2009. máj. 17. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én az ilyen serpenyős sütéseknél a húst olajozom be egy tányérban (megforgatom, h' mindenhol bevonja), aztán megy sülni a forró serpenyőbe. Ha kell még alá, azt úgyis látni fogod.
2009. máj. 17. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi, ez jó ötlet ez a hús beolajozás, lehet így kezdem aztán majd utána rakom az olajat ha még kell. Ma már nem, majd holnap próba, lehet szerzek valami mártást addig.
2009. máj. 17. 22:29
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én vajon szoktam megpárolni.1 csirkemellet 6 felé szoktam vágni,hogy ne legyem vastag.A serpenyőbe egy két evőkanálnyi vajat teszek és hirtelen megpátolom.Amikor kifehéredett,akkor takarékra veszem alatta a gázt,és amikor kiengedte a levét,(pár perc) akkor ismét teljes lángon sütöm.Én nem szoktam teljesen megpirítani,mert a gyerekek úgy szeretik ha még nem annyira sült.

Jó étvágyat!

2009. máj. 18. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!