Csirkemellfiléhez kérnék tanácsot, valaki tud segíteni?
A legegyszerűbb, ha olajban kisütöd. Vágd ketté a csirkemellet, mert így túl vastag. Akkor egy oldalból kapsz 2 szeletet és még a kis filét. Sózd meg, kicsit klopfold ki és forró olajban süsd ki. Nem kell sok olaj, csak épphogy és 1-1 perc minden oldal.
Csinálhatsz Uncle Ben's mártással is. Kockára vágod egy kis olajon megpirítod ls nykonöntöd a mártással.
2009. máj. 17. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
a csirkemellet szeld fel vékonyra és fűszerezd meg. a legegyszerűbb, ha vegetával, vagy sóval, esetleg egy kis borssal meghinted.tegyél kevés olajat a serpenyőbe és süsd át. először ha hő éri ki fog fehéredni a hús, ne lepődj meg. ennek nem kell sok idő, tényleg egy pár perc. ha gondolod egy kicsit le is fedheted, akkor hamarabb átfő, aztán nagyobb lángra veszed a tűzhelyet és átsütöd.
2009. máj. 17. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
A csirkemell natur kisütve száraz, nem mindenki szereti. Jobb, ha kockára vágod, olajon átpirítod és ahogy a korábbi válaszoló írta, ráöntesz valamilyen készen kapható mártást. Rizst vagy sült krumplit készíthetsz mellé.
2009. máj. 17. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
Vágd fel csíkokra, sózd, borsozd, aztán forgasd meg őket paprikás lisztben. Forró olajba tedd, nem kell sok, 1-2 perc mindkét oldalon. Fincsi!
2009. máj. 17. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Azt pedig külön köszi hogy részletesen írtátok hogy pl. mennyi olaj kell, mert nagyon tapasztalatlan vagyok még a főzőcskézés terén :)
6/12 A kérdező kommentje:
na jó, mégiscsak, mennyi az az "épphogy" olaj? :) Hogy a serpenyő alján mondjuk 1 mm mélységű olajtócsa álljon?
Szia!
Igen, kb annyi:) A mártás jó ötlet, de ha te most azonnal akarod és nincs mártás akkor persze anélkül is jó. Akkor jól fűszerezd meg.
2009. máj. 17. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
Én az ilyen serpenyős sütéseknél a húst olajozom be egy tányérban (megforgatom, h' mindenhol bevonja), aztán megy sülni a forró serpenyőbe. Ha kell még alá, azt úgyis látni fogod.
2009. máj. 17. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 A kérdező kommentje:
Köszi, ez jó ötlet ez a hús beolajozás, lehet így kezdem aztán majd utána rakom az olajat ha még kell. Ma már nem, majd holnap próba, lehet szerzek valami mártást addig.
Én vajon szoktam megpárolni.1 csirkemellet 6 felé szoktam vágni,hogy ne legyem vastag.A serpenyőbe egy két evőkanálnyi vajat teszek és hirtelen megpátolom.Amikor kifehéredett,akkor takarékra veszem alatta a gázt,és amikor kiengedte a levét,(pár perc) akkor ismét teljes lángon sütöm.Én nem szoktam teljesen megpirítani,mert a gyerekek úgy szeretik ha még nem annyira sült.
Jó étvágyat!
2009. máj. 18. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: