Cukorbetegnek melyik tésztát kell főzni? Sima vagy durum?
Figyelt kérdés
2011. nov. 18. 19:08
1/7 anonim válasza:
Egyiket sem, vagy ha igen, akkor mindegy, hogy melyiket,de be kell számitani a napi szénhidrátmennyiségbe.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. nov. 18. 20:42
4/7 Live48 válasza:
szia . szerezd meg a Paleolit taplalkozás konyvet mert epp most olvastam hogy ez egy mekkora hiedelem mert ugyanannyi mennyisegu inzulint mozgosit a szervezet a durum tesztara is ergo nem oszt nem szoroz.
6/7 Geryson válasza:
Durum ill. legyen előtte, utána tesztképpen vércukorszint mérve, hogy lássátok a szénhidrát bevitelének a szervezetre gyakorolt hatását (főleg ha fix adagos tablettás). Ha inzulinos, akkor kicsit többet kell adni, de ezt is igazából a méréssel tudjátok ellenőrizni. Én speciel már tudom, hogy mihez (különleges ételekre értem) mennyi kell és ez az esetek 90%-ban stimmel is. Viszont egy fő szabály: mérni-mérni-mérni!
7/7 anonim válasza:
Nem az a lényeg, hogy durum vagy nem, hanem az, hogy teljes örlésű legyen a tészta. Ez Magyarországon sajnos legalább a duplájába kerül a sima tésztának, de sokkal egészségesebb, és nem csak a cukorbetegeknek. Egyrészt több vitamin és ásványi anyag marad benne, mint a finomított lisztből készültben, másrészt, és ez a fontos a cukorbetegeknek, a teljes örlésű sokkal lassabban bomlik le, azért nem terheli meg úgy a szervezetet, nem zúdul rá hirtelen nagy mennyiségű cukor, így nem okoz hirtelen cukorszint-emelkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!