Vesepecsenye! Mi készüljön belőle és hogyan?
Figyelt kérdés
Egy szép 30 dekagramm körüli darabot vásároltam. (Egymagamnak lenne.) Arra gondoltam, ma este egy kis olajos pácba behelyezem, és majd szombaton vagy vasárnap egyben sütöm meg. Előtte ki kell klopfolni? Kell valamit csinálni vele sütés előtt? Milyen olajba süssem? (Napraforgó, olíva, más?) Nagyon forró legyen az olaj? Mennyi ideig süljön a hús kb.? Vagy más étel készüljön belőle? Mivel értékes hús, nem szeretném elrontani. Még fiatalnak mondható pasiként azonban nincs napi gyakorlatom, hogy hogyan kell bánni egy ilyen nemes étekkel. Tanácsokat várnék (főleg profiktól).2011. nov. 3. 17:55
11/11 A kérdező kommentje:
No, összefoglalva jól sikerült. Nem klopfoltam, kézzel sem ütöttem. Angolosan csináltam a bélszínt annyiban, hogy szalonnával tűzdeltem, vajjal megkentem, sóval-borssal fűszereztem, nagyon forró olajban elősütöttem, majd olajban, vízzel egy rövidebb ideig sütőben sütöttem, levével gyakran locsolgatva. Belül jó puha volt. Egy hihetetlen taktikai érzékű váratlan vendég ette meg a felét, a köret csak magozott cseresznyebefőtt volt, nekem ez bőven elég is volt. Nem baj, legközelebb Chateaubriand-t csinálok, az 50 dekás,és egyedül eszem meg:-D.
2011. nov. 6. 17:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!