Vesepecsenye! Mi készüljön belőle és hogyan?
Megsütheted egyben is. De kezdőként jobb,ha kb.egycentis szeletekre vágod,kevés,forró olajon a szeleteket megsütöd. Először ez egyik oldalát,majd a másikat is. Ha csak rövid ideig sütöd,akkor belül kissé véres marad (úgy a legfinomabb),ha tovább,akkor belül is átsül. Nagyon hamar megsül,elég neki 4-5 perc.
A megsült szeleteket kell megsózni,borsozni.
Én sem szelném fel (teljesen) de kb. a husi vastagságának feléig bedarabolnám, mintha szelném. Mindenképpen be kell sózni is, nemcsak kívül, hanem a vágásoknál is. Azok közé raknék fokhagyma-szeleteket, és persze körbeszórnám valami sülthús-fűszerkeverékkel, hadd érjen annak az íze is a pácolással együtt bele.
Normál olajat tennék a tepsibe, abba a husit, kevés vizet rá, fóliával befeded. A sütőben addig sütöd, amíg ha villával beleszúrsz érzed, hogy a husi puha. Akkor a fóliát leveszed és pirosra sütöd. Persze én körberaknám hasáb-burgonyával és hordós apró-káposztával is. De ez már ízlés dolga.
Szombaton elkészíteném, nehogy "megsokallja" a fagyasztó nélküli napokat.
Ha "Doboszoli" erre jár, és mást javasol, mindenképp fogadd meg a tanácsát.
Imádom a bélszínt, csakhát az ára...
A következőt tenném vele:
Két centisre felszeletelném, majd asztal lapon finoman kézzel megpaskolnám.(klopfoló használata tilos).
A fenti módon, tetszőleges ízzel pácolnám, pár napig a hűtőben, úgy ,hogy az olaj ellepje.(levegő kizárása)
A sütés előtt sóznám, és hirtelen médiumra sütném, azaz a belseje maradjon rózsaszín.(nem véres!)
Nagyon visszafogottan fűszerezném, maradjon meg a hús íze.
De tatárnak is kiváló, (a legjobb), csak ugye megint a piszkos anyagiak...
Sok sikert, jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!