Könnyezik a szemem amikor hagymát hámozok. Nektek is? Ti mit tesztek ellene?
Némelyik hagymánál nincs mit tenni. Most vettem a piacon egy nénitől hagymát, elkezdtem leszedni a héját, és már akkor annyira csípett, hogy könnyezett a szemem. Pedig a darabolás végéig ki szoktam bírni.
Állítólag az jó, ha az ember előtte vesz egy nagy levegőt, és amíg az tart, gyorsan felaprítja a hagymát. Persze ha többet kell, akkor mindegy, megfulladni csak nem kéne a hagyma miatt :)
A hagyma azért csíp, mert vágáskor szerteszét spriccel a leve, amiben olyan anyag van, ami a szemet irritálja. Ugyanolyan ez, mint amikor narancsot pucolunk, csak abban nincs olyan anyag.
Ezen nem segít az, ha vízbe tesszük, hiszen attól még vágáskor ugyanúgy kimegy a leve, ez csak olyan népi hagyomány, mint a sörösüveg vakondtúrás ellen, semmi több.
Viszont van bombabiztos módszer, bár nem ingyen:
Egyszerű hagymavágó és aprító, 2-3 ezresért. Még gyorsabb, alaposabb is, mint kézzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!