Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit jelent az, hogy zsiradékon...

Mit jelent az, hogy zsiradékon megfuttatjuk a hagymát?

Figyelt kérdés
Lecsóhoz kéne. Nem fog odaégni? Mert utána még hozzá is kell tenni a paprikát, paradicsomot, közben nem ég meg a hagyma?
2011. szept. 8. 14:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem ég meg, ha nem max lángon dinszteled. A megfuttatást dinsztelésnek hívják. Kis olajon odateszel egy fej apróra összevágott hagymát és pár percig hagyod, közben ugye megkevered néha. Amikor már kicsit olyan üveges, akkor mehet rá a pari+papi :-)
2011. szept. 8. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
De jobb ízű,és egészségesebb is,ha nem olajon,hanem zsíron dinszteled meg a hagymát.
2011. szept. 8. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

nem nagy lángon zsiradékon átforgatod az apróra vágott hagymát.egy pici sót tegyél rá, igy inkább párolódva sül.

nem szabad otthagyni:) ha már nem nyers a színe, hanem szép halványsárga, akkor mehet rá a többi hozzávaló. a lecsóba én pirospaprikát is teszek, de a pradicsom után, nehogy megégjen.

2011. szept. 8. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! És kb mekkora hőfokot jelent a mérsékelt láng?
2011. szept. 8. 18:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
ja még egy tanács a lecsóhoz: paradicsomokat mártsd forró vízbe, úgy azonnal lejön a héja, vágd kockára és úgy tedd a hagymára. így már nem ég a hagyma, de mindig ügyelni kell rá.
2011. szept. 8. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
azt nem fokra mérjük, hanem nézzük a lángot, ne a maxon legyen, hanem közepesen, vagy még kisebben, az a takarékláng.
2011. szept. 8. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
a gáz gombjánál vannak jelzézes, hogy merre kell tekerni. hogy kisebb legyen.
2011. szept. 8. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi! És a paradicsomot muszáj meghámozni?
2011. szept. 8. 18:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
nem muszáj, de sokkal jobb úgy. a héja pöndörödik megfőzve, és emészthetetlen.
2011. szept. 8. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 L1lla ***** válasza:
100%

2-es válaszoló: "

De jobb ízű,és egészségesebb is,ha nem olajon,hanem zsíron dinszteled meg a hagymát."

Az első érved: ízlés dolga, a második: 10 évente változik, hogy mit mondanak egészségesnek, és mit nem.

Most divatos ajnározni a disznózsírt - de én úgy látom, az emberek így is, úgy is addig élnek, amíg a genetikai lehetőségeik engedik, és ez - ha a fertőzéseket és a gyulladásos betegségeket leszámítjuk, mivel ezektől ma már nem kell meghalni - régen is és ma is 60-90 év.

Kivéve persze, ha elhízol, mint a disznó a szűk ólban zabálva - akkor persze jönnek a betegségek maguktól is.

Úgyhogy a lényeg szerintem nem a mit eszel, hanem a mennyit - a mennyiség - és hogy mennyit mozogsz hozzá!

2018. febr. 14. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!