Megromlott egy idei baracklekvárom, most mi lesz?
No tehát nem vagyok kétségbe esve, csak kanálnyi penész képződött az egyik üveg lekvár tetején. Leszedem és a többit megesszük most. Műanyag fedő volt azon az egyen, és úgy éreztem nem zár jól, de mondom hátha mégis... :-) No de ezek szerint mégse.
Kérdésem, hogy vajon a többi, ami erős fémfedős és ami celofános, vajon azok megmaradnak? Azokon semmi bibít nem látok. Ennyit számít hogy nem zár tökéletesen? És a celofán az tökéletesen zár??? Fura.
Egyébként 1 kg gyümölcshöz 40 deka cukrot tettem, semmi tartósító nem volt benne, és napokon át meleg volt a dunsztban. Szóval a többi csak ép marad, ugye?
"Viszont azt is olvastam, hogy a celofános a "lélegzése" folytán idővel kipárolog vagy hogy mondjam, szóval sűrűsödik a lekvár."
Igen, 2-3 év után elkezd sűrűsödni, de addig marad híg /általában el is fogy/.
Van egy 64-es lekvárom a spájzban, még anyai nagyanyám tette el, anyunak volt a kabalája, hogy mindig tele legyen a kamra.
nem célszerű műanyagot alkalmazni:)
A többinek szerintem nem lesz baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!