Lecsó alap eltevése?
Figyelt kérdés
van egy csomó paprikám és paradicsomom, jó lenne eltenni pár üveggel télre
ti hogy csináljátok?
2011. aug. 12. 08:58
1/2 anonim válasza:
én majdnem készre csinálom, rendesen zsíron, hagymás alapon. a paradicsomról héját lehúzom (forró vízbe mártva egy pillanat), ezzel jól összefőzöm. azután a pirospaprikát. majd a paprikát szeletelve, vagy karikára beleteszem, de csak egyet forrjon vele, ne főjön meg.
kicsit sózom is, a többit majd télen:)
forrón üvegekbe töltöm egy natrium-benzoátot teszek a tetejére, de tényleg egy borsószemnyit.lecsavarozom, és
száraz dunsztba teszem,ráér kihűlni.
kb egyhét múlva teszem a spájzba.
hallottam azt is, hogy nem tartósítószert raknak a tetejére, hanem egy ujjnyi olajjal felöntik.
sokan sokféleképpen tesszük el.
a sajátom nekem bevált.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!