Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lecsó alap eltevése?

Lecsó alap eltevése?

Figyelt kérdés

van egy csomó paprikám és paradicsomom, jó lenne eltenni pár üveggel télre

ti hogy csináljátok?


2011. aug. 12. 08:58
 1/2 anonim ***** válasza:

én majdnem készre csinálom, rendesen zsíron, hagymás alapon. a paradicsomról héját lehúzom (forró vízbe mártva egy pillanat), ezzel jól összefőzöm. azután a pirospaprikát. majd a paprikát szeletelve, vagy karikára beleteszem, de csak egyet forrjon vele, ne főjön meg.

kicsit sózom is, a többit majd télen:)

forrón üvegekbe töltöm egy natrium-benzoátot teszek a tetejére, de tényleg egy borsószemnyit.lecsavarozom, és

száraz dunsztba teszem,ráér kihűlni.

kb egyhét múlva teszem a spájzba.

hallottam azt is, hogy nem tartósítószert raknak a tetejére, hanem egy ujjnyi olajjal felöntik.

sokan sokféleképpen tesszük el.

a sajátom nekem bevált.

üdv.

2011. aug. 12. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
A kész lecsót lefagyasztom :)
2011. aug. 15. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!