Miért lett keserű a lecsó?
Nem először készítem, és mindig finom szokott lenni...
Mi okozhatja ezt a kesernyés mellékízt, és hogy lehet rajta segíteni ? Vagy egyszerűen csak sz.r volt a paprika ?
Igen, valószínű megégett a paprika. Az tud keserű lenni.
Illetve ha fokhagymát is tettél bele és az megég, akkor az is nagyon keserű.
Fűszerpaprika nem is volt benne :D
Lehet, örök rejtély marad, azért köszi.
A lecsóba nem is kell fűszerpaprika! istenem...
A régi szakácskönyvem írja, hogyha túl sok paradicsomot rakunk bele, akkor kesernyés lesz az íze. Én egy kiló paprikához szoktam kb 30-40 dkg paradicsomot rakni.
ma 21:58
Szerintem is itt az igazság. A nyers paprika lehet keserű, és az egész kaja ehetetlenné válik tőle.
Gyenge, érettlen - paprika szokot keserű lenni.
Valaki írja, hogy a lecsóba nem kell piros daráltpaprika, sokáig én sem tettem bele, de úgy finomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!