Miért lett keserű a lecsó?
Nem először készítem, és mindig finom szokott lenni...
Mi okozhatja ezt a kesernyés mellékízt, és hogy lehet rajta segíteni ? Vagy egyszerűen csak sz.r volt a paprika ?
Ilyen permetszerről még eddig nem hallottam, és bár mindent megmosok alaposan felhasználás előtt, azért az már nekem kicsit szürreális, hogy tisztítószert kenegessek az ennivalómra. Tudom, és köszönöm, hogy segítségül írtad, de a gondolattól égnek áll a hajam.
Viszont tényleg voltak a felhasznált paprikák között olyanok, amik picikék voltak, alig volt magjuk, tényleg lehettek éretlenek :(. Asszem többé nem próbálkozom a "lecsópaprikával".
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, válaszokat!
Tapasztalatom szerint az igazság a paprika minősége körül keresendő.(mint azt valaki írja).
Ilyenkor ősz felé, hajlamosak vagyunk az apró, éretlen, ún. hegye paprika,(ami a növény tetején van) "megmentésére", ill. az "akcijósan" árusított, hasonló paraméterekkel rendelkező szemét megvásárlására. Az ebből készült lecsó, bizony kesernyés lesz.
Jó lecsót, nyár derekán, a szabadföldön termett, húsos, egészséges paprikából lehet sütni, a kora tavaszi "fóliás" sem alkalmas, mert ízetlen.
Apám mondta valamikor: dinnyét nyáron, füstölt sonkát télen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!