Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lett keserű a lecsó?

Miért lett keserű a lecsó?

Figyelt kérdés

Nem először készítem, és mindig finom szokott lenni...

Mi okozhatja ezt a kesernyés mellékízt, és hogy lehet rajta segíteni ? Vagy egyszerűen csak sz.r volt a paprika ?


2011. okt. 12. 21:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem mostad le alaposan es rajta maradt a permetezoszer. Nem pont amit a kartevok ellen hasznalnak, hanem amivel "tartosabba" teszi (valami gaz-szeru anyag, befujjak vele es 1 hettel tovabb elall. Nem artalmnas allitolag, de keseru tole a zoldseg. Mosogatoszeres szivaccsal kell lemosni fozes elott, aztan jol leobliteni, akkor nem keseru a zoldseg.
2011. okt. 12. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 A kérdező kommentje:

Ilyen permetszerről még eddig nem hallottam, és bár mindent megmosok alaposan felhasználás előtt, azért az már nekem kicsit szürreális, hogy tisztítószert kenegessek az ennivalómra. Tudom, és köszönöm, hogy segítségül írtad, de a gondolattól égnek áll a hajam.

Viszont tényleg voltak a felhasznált paprikák között olyanok, amik picikék voltak, alig volt magjuk, tényleg lehettek éretlenek :(. Asszem többé nem próbálkozom a "lecsópaprikával".

Köszönöm mindenkinek az ötleteket, válaszokat!

2011. okt. 12. 23:56
 13/15 anonim válasza:
Én egyszer jártam így egy kajával, nem lecsó volt, de már nem is emlékszem, mi. Viszont gondolom, tettél bele hagymát. Nos, az én esetemben maga a hagyma volt keserű. Számomra máig rejtély, miért. Azóta mindig megkóstolom, mielőtt beleraknám az ételbe :)
2011. okt. 13. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 doboszoli ***** válasza:

Tapasztalatom szerint az igazság a paprika minősége körül keresendő.(mint azt valaki írja).

Ilyenkor ősz felé, hajlamosak vagyunk az apró, éretlen, ún. hegye paprika,(ami a növény tetején van) "megmentésére", ill. az "akcijósan" árusított, hasonló paraméterekkel rendelkező szemét megvásárlására. Az ebből készült lecsó, bizony kesernyés lesz.

Jó lecsót, nyár derekán, a szabadföldön termett, húsos, egészséges paprikából lehet sütni, a kora tavaszi "fóliás" sem alkalmas, mert ízetlen.

Apám mondta valamikor: dinnyét nyáron, füstölt sonkát télen.

2011. okt. 13. 05:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha finom lecsót szeretnél, akkor almapaprikából készítsd.
2011. okt. 13. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!