Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Paradicsom eltevése télire?

Paradicsom eltevése télire?

Figyelt kérdés
Kaptam 1 rekesz paradicsomot, de kezdő háziasszonyként nem tudom mit csináljak belőle? Aszalógépem van, arra gondoltam aszalnék is belőle...de azt sem tudom hogy kell. Help!
2011. szept. 15. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:
29%
A paradicsom nem aszalni való egyáltalán!Passzírozni vagy fagyasztani lehet.Aszalni cukortartalmú növényeket lehet.
2011. szept. 15. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Tisztíts néhány üres üveget (makulátlan tiszta legyen).

Aztán:


Mosd meg a paradicsomot, vágd ki a sérült/rohadt részeket, a csumát is. Nagy lábosba darabold bele, majd tedd a tűzhelyre és főzd agyon. Keverd is az elején főleg, hogy le ne égjen.

Aztán passzírozd át, hogy magok+héj ne legyen benne.

Öntsd vissza a tiszta lét a lábosba, forrald fel újra.

majd töltsd üvegekbe. De apránként öntsd bele, hogy az üveg szét ne pattanjon.

Celofándarabot márts tojásfehérjébe, csöpögtesd jól le, majd ezzel zárd az üveget. Rögtön rakd vastag rongyok és párnák közé dunsztolódni.

Isteni paradicsomlé télire...

2011. szept. 15. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

az aszalt paradicsom olajban eltéve fantasztikus finom.

a szépeket le is fagyaszthatod egy tálcán, majd amikor kőkemények egy zacsóba teszed. télen forró csapvíz alatt azonnal lejön a héja, és lecsóba, pörköltökbe nagyon finom, de mártást is készíthetsz belőle.apropó lecsó, ha veszel hozzá paprikát akár abból is tehetsz el fagyasztanni szeletekbe.

kész lecsót is főzhetsz, dobozban azt is lehet fagyasztani.

egy rekesz paradicsom nem sok, én befőzésnek nem állnék neki, bár aki írta, tökéletesen írta le.

az aszalógépedhez pedig biztos van leírás, ha nem igazodsz el rajta, a neten találsz aszalt paradicsom ötleteket.

2011. szept. 16. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

kieg: én ezt a tojásfehérjés celofános lezárást nem ismerem, mi csírátlanított csavaros üvegbe tesszük el

a paradicsomlevet.

biztos valami régi, de bevált módszer lehet.

2011. szept. 16. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

off:

Igen, a tojásfehérjés celofános zárás régi módszer, nagymamám mindig úgy csinálta. Illetve ha volt kupak, akkor azt is, de az mindig kevés volt..

Igazából a kupakok sem zárnak mindig tökéletesen.


A tojásfehérjébe mártott (vagy bekent) celofán pedig úgy funkcionál, hogy rátéve az üveg szájára, majd oldalát lehajtva és marokkal összeszorítva hamar rászárad az üvegre, így nincs rés. Felhasználáskor néha nehéz is leszedni, mert sokszor előbb beszakad a celofán középen, minthogy lehúztuk volna az egészet. De hatékony zárás, így sem romlik meg több üveg, mintha kupakoznánk.

Aztán figyelni kell az eltett paradicsomot, ha 1-2 üveg romlani látszik, akkor le kell önteni gyorsan a tetejét, és a többit elfőzni, nem az egész üveg buggyan meg rögtön, ha mégis galiba van...

2011. szept. 16. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Köszi, tényleg nem ismertem ezt az eljárást, de mindig tanul az ember. és a régi módszerek, bizony sokszor hatékonyabbak a moderneknél.

üdv.

2011. szept. 16. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!