Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől van kesernyés utóíze a...

Mitől van kesernyés utóíze a baracklekvárnak?

Figyelt kérdés
Tavaly tettük el sárgabaracklekvárt, csak cukrot raktunk bele. Mikor megkóstoltuk/ettük, akkor finom édes, de egy kesernyés utóíz marad utána. Zserbóba elfogyott, de jó lenne kenyérre vagy palacsintába! :-(
2011. júl. 25. 09:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs lehúzva a héja, attól is lehet.
2011. júl. 25. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Azt mondják a héjától,de Én legalább 20 éve csinálom,és még sosem szuttyogtam a héjával,hogy leszedjem,és sosem keserű.Anyósom lehúzza a héját,napokig szuttyog vele,nyugdíjas,ráér.
2011. júl. 25. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen a héja, ha tartósítószert nem tettél bele. Esetleg ha sérült/rozsdás fedővel zártad le és "átvette annak ízét, vagy molekuláit, vagy mit"....
2011. júl. 25. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszokat!

Nem szedtem le a héját, lehet, hogy megpróbálom úgy, bár elég macera... :-(

2011. júl. 25. 11:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Az biztos, de megéri, mert kevesebb cukor kell így.
2011. júl. 25. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem olyan nagy macera, ha érett a barack.


Nekem jó érett volt(nem rohadt...!). Megmostam. Félbe vágtam. És ha jó volt (nem kukacos), akkor csak belecsíptem a héjába és lejött. Héját megettem... Amikor besokalltam, külön tálba gyűjtöttem és másnap megettem, egészséges!

Ha nem jött le egyből, akkor késsel levágtam, úgy hogy kis barack maradjon rajta... Tényleg fini.


Zöldebbeket meg forró vízbe szoktak tenni pár percre és úgy is könnyen lejön. Bár a zöld héj már nem finom evésre.


Mindenképp megéri ezt a plusz pepecselést.

2011. júl. 25. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Mi sosem szoktuk leszedni a héját,de még sosem volt keserű, és csak cukrot teszünk bele.
2011. júl. 27. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom a barackfajtától is függhet?!
2011. júl. 27. 19:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet,hogy amikor főzted a lekvárt kicsit odakozmált az alja?mert szerintem attól is lehet kesernyés utóíze!
2011. aug. 28. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!