Normális, hogy a baracklekvárnak habos a teteje, amikor főzöm?
Figyelt kérdés
Amint feltettem, pár percen belül felhabosodott :S2011. júl. 25. 15:47
1/2 anonim válasza:
Teljesen normális! A gyümölcsök is tartalmaznak - ha nagyon csekély mértékben is - olyan fehérjéket, amik a felületi feszültséget csökkentve habzást okoznak. Ezen fehérjék kicsapásáig, tehát a habzás megszűntéig minimum érdemes főzni a lekvárt.
(Még akkor is, ha pektinnel [=dzsemfix], vagy valami más segédanyaggal segíted a gélesedést)
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Akkor megnyugodtam, hogy nem a lábasban maradt mosogatószer :D
2011. júl. 25. 16:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!