Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Soha nem jövünk ki a fizuból,...

Soha nem jövünk ki a fizuból, mit javasoltok?

Figyelt kérdés

Mindig bevásárolunk.. nemsok pénzből sajna..

De valami olyasmire lenne szükségem hogy, valami étrend-et kéne írnunk, hogy melyik nap mi legyen a kaja és akkor az alapján vásárolnánk be hátha úgy jobb lenne..

Mondjuk ne minden nap lasagne.. vagy mexikói csilisbab.. hanem valami light-osabb is pl krumplistészta vagy túróstészta vagy ilyesmi.. ilyen 1 hónapos lebontásba kéne!

Köszönöm előre is a pozitív válaszokat!

2011. júl. 21. 20:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

Fontos hogy ne minden nap menj bolrba,hanem tervezd meg hétvégén hogy mi lesz a jövö heti kaja,ezzel más nagyon sokat sporolsz,tapasztalatbol mondom.A másik az hogy nézzd az akciókat az ujságokban és ha lehet azokat a termékeket is vond be a heti menübe,nagyon sokat lehet evvel is sporolni.Szerintem ami most olcsón kijön az pl egy jó lecsó,mert tényleg már jó árban van a zöldség,veszel hozzá mondjukk rizst és kész is az ebéd,de egy krumplistészta sem tétel és ez a jo amiből sok lesz kevés árból.Nézegetem az ujságot közbe hátha tudok irni valami jó 5 letet.Nem tudom milyen bolt van felétek mert az sem mindegy.Mondjuk a spárba le van árazva az ujburgonya 100ft kiloja,na azt megcsinálod burgonyapürének vagy petrezsejmes kumpinak és mellé mondjuk rántott pipimáj,gomba,sajt,bármi lehet.Igaz nem tünik olcsónak de 1000ft lesz a tole sajt 750g-os,na felét begyártod rántot sajtnak még akkor is ott a másik fele szendvöcsbe melegszendra atb.Szalmáit is érdemesebb rudban venni,sokszor van leárazva a boszorkány kolbi pl penni vagy tescoba,de a dága falni jó termékei is jók.Penniben van szilvás gombóc(repeta)na az isteni és van benne kb 20 darab 300ft kb.egy zacsival.Látom a spárba le van árazva a tarhonya 159-ért.A vegyeszöldság is le van árazva ehez még veszel farhátat és kész is a finom húsleves.Térjünk át a lidl-re...Nem tudom szeretitek e de 379 forint a ropogos csirkeszárnyak(pácolt)fél kg,még ha kettöt is veszel az is még jó ár.A tejföl(nagy)99 ft,a fodros nagykocka 150 és most van 2 kg-os liszt is 250 ért,szerintem sz is jó ár érte.129 ért vannak felvágottak(többfajta)Le van árazva arizs is,amúgy vettem már és jo fajta 4 tasak 179 ft-ért(érdemes nem egy dobozzal venni,hogy legyen otthon.

109 ft a toastkenyér és ugyanennyi egy literes baracklé.Na itt már 185 ft 2 kg krumpli,még olcsobb mint a spárban,ma vettem és teljesen jó.1,5 kilos natur csirkeszárny 829ft,15 fonrint a zsemle,1 kg piknik csomag(paprika paradicsom vegyesen 250 ft,papirtörlö 80.

Szóval körül kell nézni mert tényleg jól léehet gazdálkodni ha belevonod az akciókat,nézzd ebböl lehet lecso,krumplistészta,csirkeszárny+köret,akár rántott sajt,de egy húsleves vagy szilvásgombi is és mindez nem egy vagyonból.Majd azért ird le hogy milyen bvolt van aközeledbe mert úgy könnyebb segíteni.Én is ha hétvégén megtervezem a heti mentü és bevásárolok előre mindig sokkal olcsóbban kijövök,mert a napi vásárlásnál akarva,akaratlanúl belekerül a kosárba valami amire nincs is szükség csak "jó árban van" vagy csak mert "megkívántam".Ilyenkor ami még olcsó de finom pl krumplileves,paprikáskrumpli kolbivalvagy virslivel,de egy rakott kel sem vészes de rakott karfiol,cukkini sem.Töltött paprika,borsófőzelék,zöldbabfőzelék(elég köretnek tükörtojás is).Nagyon sok pénztárcakimélő kaja van csak okosan kell gondolkodni és költekezni.

2011. júl. 21. 21:35
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj eszembe jutott még pár étel,persze tutimég eszembe jut majd akkor leirom olcsó még egy tojásleves,paradicsomleves,tojásosnokedli salival:)de ennék most!Ilyenkor a rántott zöldségek.
2011. júl. 21. 21:39
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Tesco, Lidl, Penny, Spar, Aldi, Cba, Coop van nállunk.

2011. júl. 22. 08:31
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A lidl,penny olcsób és kategóriájában is jobb mint a tesco:Ö
2011. júl. 22. 11:12
 15/16 anonim ***** válasza:

Egy kg. sertésmáj cca 500.- Ft, ha így vásárolod, tudsz belőle szelni egy evésre rántani valót, a többit felcsíkozod resztelt májnak. Ez két bőséges ebéd kettőtöknek.

A sertésköröm kb. 300.- Ft/kg, 3 kg = l000.-Ft, ezt is megfőzöd egyszerre (azzal gázt és időt spórolsz) és kb. 3 evésre szét tudod adagolni, a fagyasztóban eláll.

A malachús olcsóbb, mint a sertés. Azzal mindig adnak (véletlenül) egy darab csontot, hagysz rajta egy kis húst, kész a húsos csontlevesed.

Csirke nyak, szárny, far-hátból szeretem a rizseshúst. A pulyka-nyak (egész jó húsos) abból pörkölt + pirított tarhonyával, vagy télen hordós káposztával összefőzöd = húsos káposzta.

Olcsók most a rántott tökfélék: fehértök, pattiszon, cukkini, padlizsán, kelkáposztát is szoktam rántani.

De esetenként készíthetsz krumplifasírtot is, de ha a normál fasírtot sütőben egyben sütöd, és tojással töltöd, kiadósabb, mint gombócban.

Ha van fagyasztód, akkor most vásárolj be télire a zöldségekből: lehet, hogy már borsót, és karalábot nem kapsz, de még rakhatsz el olcsón zöldbabot, karfiolt, majd szept. vége-okt. eleje zöldpaprika. Karikára szeled (a csumája nem foglalja a helyet) és bezacskózod. Okt. vége-nov. elején sárgarépa, gyökér, felpucolva + a petrezselyem. Ja és még most a fehértököt lereszelve kaporral.

Ha ezekre a nyári hónapokban (amikor fűtés-számlát nem kell fizetni) kb. 1000-1500.- Ft/hót költesz el, télen a mai árának háromszorosáért sem biztos, hogy megkapod.

Most ennyi, ha még eszembe jut valami, írom.

2011. júl. 22. 18:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Lidl,penni a legolcsobb bolt és most h 20 éves lett a spár elég sok termékük emberi áron van,szóval oda is érdemes benézni no meg a tescoba.
2011. júl. 23. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!