Soha nem jövünk ki a fizuból, mit javasoltok?
Mindig bevásárolunk.. nemsok pénzből sajna..
De valami olyasmire lenne szükségem hogy, valami étrend-et kéne írnunk, hogy melyik nap mi legyen a kaja és akkor az alapján vásárolnánk be hátha úgy jobb lenne..
Mondjuk ne minden nap lasagne.. vagy mexikói csilisbab.. hanem valami light-osabb is pl krumplistészta vagy túróstészta vagy ilyesmi.. ilyen 1 hónapos lebontásba kéne!
Köszönöm előre is a pozitív válaszokat!
Megírtad a megoldást :) Készíts egy kis büdzsé tervet.
Pl. 40 000 ft-od van egy hónapra kajára, akkor egy hétre 10 000.
Tervezd meg, hogy 2 nap főzelék, 2 nap tészta..., pörkölt... , leves, stb. Egy napra is lebonthatod a költséget, és akkor látod, hogy napi mennyiből kell gazdálkodnod. Azt aztán már jobban követheted. Lesz olyan nap, mikor kevesebbet költesz, lesz, amikor picit többet, de próbálj a célösszeg környékén maradni. És azt is tervezd meg, hogy a szükséges alapanyagok mennyibe kerülnek az adott napi kajához.
Kicsit számolgatós, de 1-2 hónap után már rutinból tudni fogod, hogy mit lehet 500 ft-ból kihozni, és mi fér bele aaz 1500-as keretbe.
Vásárolni listával menj, és csak azt vedd meg, amit felírtál, mert ha csak úgy bemész pl. egy Auchanba... annak tuti költekezés a vége :)
Hát körülbelül 35 000-ft-pm van 5 személyre, ezért olyan nehéz beosztani ezt a kis pénzt de valószinű úgy fogok tenni ahogy az utolsó hozzászoló javasolta.
Köszönöm szépen!
Ha már krumpli, akkor hámozd magadnak. Sokkal olcsóbb úgy!
Meg főzhetsz több napra is, pl egy babgulyást lehet 3 napig enni. Pörköltnél több tészta és kevesebb hús több szafttal.
Semmiképpen ne vegyél zacskós leveseket,kész szószokat,panírozott húsokat,mert csak látszatra olcsók.
Hó elején vegyél egy sertéscombot,tarját,2-3 kilót. Szeleteld és darabold fel. Adagonként fagyaszd le. Rizses húsnak vagy gombával-virslivel összefőzve elkészítheted. A megsütött szelet húst is lefagyaszthatod,elég egy-egy szelet egy étkezésre. Fasírozott is jó lefagyasztva. Főzelékekhez jó.
Szia!
Nem tudom mennyire jó ötlet, nekünk be vált. A szüleim mindig nézik, hogy mikor melyik boltban mi az akciós. Amikor például jó áron van a liszt, só, cukor és egyéb tartós élelmiszer, akkor abból veszünk többet pl. 12 kg liszt, 4-5 kg só stb. Így az alapvető tartós élelmiszerekkel egy jó ideig nem lesz probléma. Ezenkívül azt is nézik, hogy mi van még akciós, és ez alapján döntik el, hogy mi legyen a kaja.
Egyébként a szüleim munkája miatt általában úgy főznek, hogy nagyobb adagokat, így 2-3 napig azt esszük.
És még egy fontos dolog: apukám egyetlen egy helyen szokott húst venni, abban a boltban sosem csalódtunk! Amikor akciós a hús, akkor szoktunk venni többet, apukám itthon megtisztítja és kis csomagot csinálunk belőle, olyat, amit 1-2 napra elegendő és lefagyasztjuk.
Ezzel is lehet spórolni, hiszen ha húst levest szeretnénk hétvégére nem kell elmenni és megvenni drágábban a húst, csak előző nap kivenni a fagyasztóból.
Nálunk olyan is előfordul, hogy nem csinál anyum ebédet, mert dolgoznak és csak én eszek itthon ilyenkor szokott jönni a tojásránttotta, omlett, tükörtojás, zöldségekkel vagy szalonnával.
Írok néhány olcsóbb ételt:
- Paprikás krumpli.
- Krumplis tészta.
- Túrós tészta(főleg ha éppen akciós a túró).
- Káposztás tészta.
- Mákos, diós, grízes tészta.
- Lecsó.
- Bolognai spagetti.
- Tepsis krumpli.
- Általában a főzelékek is olcsóbb ételnek számítanak. Főzeléket lehet úgy is csinálni, ha nagyon kell spórolni, hogy egyik nap van hozzá valami hús feltétként, a másik nap nincs, hacsak nem marad előző napról.
Remélem tudtam valamennyit segíteni! :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!