Apró szemű csiperkegombát hogyan tisztítotok?
Figyelt kérdés
Sütőben fog sülni husival, és nem szeretném kivenni a törzsét, mert akkor semmi nem marad. Elég, ha vízzel megsúrolom? Vagy le kell "hámozni" a felső rétegét?2011. júl. 13. 09:14
1/9 anonim válasza:
Egyesével és türelemmel...
:)
Nekem azt mondta a zöldséges, hogy a csiperkét nem kell hámozni, csak megmosni, engem viszont zavar, ha nincs meghámozva. Úgyhogy kínlódom vele, és inkább nagyobbakat veszek.
2/9 anonim válasza:
meghámozni és megmosni sem kell - nedves ruhával át kell törölgetni őket - amúgy nincs neki héja, azok ugyanolyan hifafonalak, int a többi ;)
3/9 anonim válasza:
én azért az aprókat megmosom gyorsan folyóvízzel, mert sokszor tőzeges és egyéb szerves anyagos... ezeket képtelenség egy kis ronggyal elintézni.
utána pár perc szűrőben való csöpögtetés és már konyhakész is.
4/9 anonim válasza:
Én megszoktam hámozni,de valamelyiknek elég csak a mosás.
Azért érdekes téma az h ki mit szokott néha megmosni,néha elképedek amikor olyat irnak h ezt meg azt nem is kell megmosni.Pl.amikor valaki azt irta h a bolti hust sose mossa meg hisz az tiszta és ha van is rajta valami majd a hő megoldja.Na ilyen embernél nem ennék szívesen.
5/9 anonim válasza:
Nekem van egy körömkefém direkt erre a célra. Ezzel szoktam kicsit lesikálni folyóvíz alatt.
6/9 anonim válasza:
ha zavar a "héja" akkor azt óvatosan lehúzhatod egy kés segítségével,de elég ha csak alaposan megmosod,az íze nem fog változni.
7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat! és a törzsét kiszeditek?
2011. júl. 13. 11:39
8/9 anonim válasza:
én nem, csak levágom a legvégét.egy kicsit szeletelek belőle, de hagyok rajta, hogy a szeleteknek megmaradjon a gomba fazonja:))
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, isteni lett:)
2011. júl. 13. 23:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!