Hogy szárítsam a csiperkegombát, hogy később főzéskor felhasználhassam?
A kérdezö száritani akarja nem fagyasztani.
A megtisztitott gombát (ne mosd, csak egy papirszalvétával töröld le), felszeleteled 2 mm-es szeletkékre, és vagy egymás mellett kiteregetve szellös helyen száritod, vagy felfüzöd cérnára - a varrótübe füzz cérnát és minden szeleten szúrd át, mintha gyöngyöt füznél.
Köszönöm mindkettőtöknek, azért gondoltam, hogy szárítsam, mert a fagyasztás eszembe sem jutott, vagyis, hogy lehetséges nyersen is fagyasztani.
Ez a felfűzős szárítás viszont zseniális, ezt fogom csinálni. Miért nem lehet megmosni, ezek szerint pucolni sem kell, igaz?
köszi még1x mindkettőtöknek.
egyébként a szárított gombát meg ha ledarálod, gombaport kapsz, amiből szuper gombakrémlevest lehet csinálni!!! Ez kis üvegekben sokáig eláll:)
Mi régen egy lepedőre kiterítve a napon szárítottuk nyáron, egy nap alatt megszáradt, néha átforgattuk, de ez a felfűzős tényleg tök jó!
14:20-as vok:
jah amúgy mi is felszeleteltük előtte
A : 02-04 17:25-es vagyok újra, eddig nem voltam itt.
A felfüzés tényleg jó, minden évben rengeteg gombát száritok igy, sokkal egyszerübb, mint kiteregetni, meg beszedni.
A gombát azért nem szabad megmosni, mert attól megszivja magát vizzel és sokkal nehezebben (több ideig) szárad, meg könnyebben bepenészedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!