A csiperkegombát hogy kell megpucolni? A kalapjáról is le kell hántani egy réteget, vagy csak a tönkről?
Én olyantól tanultam, hogyan kell a csiperkegombát tisztítani, aki gombatermelő szakember :
1. Lehetőleg olyan gombát kell venni, aminek a spóratartója még zárt állapotú (mert ez a friss!)...
2. Első teendő, hogy levágom a tönkről a talpát (általában csak ez lehet szennyezett)...
3. A spóratartónál szépen körbevágom és innen kezdve lehúzom a kalapról és a tönkről a "héját"...
4. NEM MOSOM sem folyóvíz alatt, sem áztatva, mert attól szivacsosan rágós lesz, megszívja magát vízzel a gomba húsa!!!...
Tudom, megy a háziasszonyok közt a vita : megmosni vagy lepucolni?...
Én a gombatermelőnek hiszek, és ezt a módszert alkalmazom immár 25 éve, nekem bevált, akár rántott gombát, akár gombapörköltet készítek, így lesz nagyon finom az étel! :D
(Anyósom pl. nem pucolja, viszont áztatva mossa : az ő rántott gombája olyan, mint a rágós radírgumi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!