Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A csiperkegombát hogy kell...

A csiperkegombát hogy kell megpucolni? A kalapjáról is le kell hántani egy réteget, vagy csak a tönkről?

Figyelt kérdés
2009. nov. 17. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én csak megmosom alaposan,és csak akkor húzom le,ha nagyon lekívánkozik.
2009. nov. 17. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én olyantól tanultam, hogyan kell a csiperkegombát tisztítani, aki gombatermelő szakember :


1. Lehetőleg olyan gombát kell venni, aminek a spóratartója még zárt állapotú (mert ez a friss!)...


2. Első teendő, hogy levágom a tönkről a talpát (általában csak ez lehet szennyezett)...


3. A spóratartónál szépen körbevágom és innen kezdve lehúzom a kalapról és a tönkről a "héját"...


4. NEM MOSOM sem folyóvíz alatt, sem áztatva, mert attól szivacsosan rágós lesz, megszívja magát vízzel a gomba húsa!!!...


Tudom, megy a háziasszonyok közt a vita : megmosni vagy lepucolni?...

Én a gombatermelőnek hiszek, és ezt a módszert alkalmazom immár 25 éve, nekem bevált, akár rántott gombát, akár gombapörköltet készítek, így lesz nagyon finom az étel! :D


(Anyósom pl. nem pucolja, viszont áztatva mossa : az ő rántott gombája olyan, mint a rágós radírgumi.)

2009. nov. 17. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2009. nov. 18. 09:20
 4/4 anonim ***** válasza:
PUCOLNI!! úgy ahogy az előző írta.bízzál a korosabb asszonytársakban.N/58.szia
2009. nov. 18. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!