Hogyan kell megyet megybefpttnek berakni?
Figyelt kérdés
tavaly a befőttartósitóval csináltam, ugy mint a recepten van és mind elromlott.2011. jún. 28. 21:30
1/5 anonim válasza:
Én is azzal szoktam, soha semmi baja nem volt az eltett gyümölcsnek. Fontos, hogy csak egészséges, megmosott gyümölcsöt használj és az üvegeket is nagyon alaposan el kell mosni és megszárítani.
2/5 anonim válasza:
Én így csinálom:
Csinálok egy cukros,citromos vizet,abba belerakom az egész megyeket és csak egy pillanatot főzöm,hogy ne nagyon repedjenek szét.Üvegbe rakom a meggyeket,rá a forró lét,annak a tetejére egy késhegynyi szalicilt (és nem modern akármit) Aztán jön a kupak,5 percre fejreállítom az üveget.És már mehet is a helyére.
Vagy a másik:
4 kg egész meggyhez öntök 1 kg cukrot,és 4 késhegynyi szalicilt.Összekeverem.Másnapig állni hagyom.
Üvegbe rakom,a levét elosztom az üvegekbe,lezárom és kész,mehet a helyére.
3/5 anonim válasza:
bocs az off-ért, de ha nincs elég kupakom, hogy fejre állítsam őket? akkor hogyan tehetném el őket?
4/5 anonim válasza:
Lehet kapni külön üvegre való tetőt, vagy celofán és gumigyűrű.
5/5 anonim válasza:
Celofánnal sajnos dunsztolni szokták,Akkor nem állíthatod fejre.Ez csak a kupakosra vonatkozik.
A dunsztolás az,amikor a kész üvegeket bebugyolálják,hogy minél később hűljenek ki.
De szerintem lehet kapni kupakot külön is a boltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!