Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell megyet megybefpttn...

Hogyan kell megyet megybefpttnek berakni?

Figyelt kérdés
tavaly a befőttartósitóval csináltam, ugy mint a recepten van és mind elromlott.
2011. jún. 28. 21:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is azzal szoktam, soha semmi baja nem volt az eltett gyümölcsnek. Fontos, hogy csak egészséges, megmosott gyümölcsöt használj és az üvegeket is nagyon alaposan el kell mosni és megszárítani.
2011. jún. 28. 21:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Én így csinálom:

Csinálok egy cukros,citromos vizet,abba belerakom az egész megyeket és csak egy pillanatot főzöm,hogy ne nagyon repedjenek szét.Üvegbe rakom a meggyeket,rá a forró lét,annak a tetejére egy késhegynyi szalicilt (és nem modern akármit) Aztán jön a kupak,5 percre fejreállítom az üveget.És már mehet is a helyére.

Vagy a másik:

4 kg egész meggyhez öntök 1 kg cukrot,és 4 késhegynyi szalicilt.Összekeverem.Másnapig állni hagyom.

Üvegbe rakom,a levét elosztom az üvegekbe,lezárom és kész,mehet a helyére.

2011. jún. 28. 21:47
 3/5 anonim ***** válasza:
bocs az off-ért, de ha nincs elég kupakom, hogy fejre állítsam őket? akkor hogyan tehetném el őket?
2011. jún. 29. 20:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet kapni külön üvegre való tetőt, vagy celofán és gumigyűrű.
2011. jún. 29. 21:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Celofánnal sajnos dunsztolni szokták,Akkor nem állíthatod fejre.Ez csak a kupakosra vonatkozik.

A dunsztolás az,amikor a kész üvegeket bebugyolálják,hogy minél később hűljenek ki.

De szerintem lehet kapni kupakot külön is a boltban.

2011. jún. 29. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!