Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet a kecskesajtnak...

Hogyan lehet a kecskesajtnak elvenni a mellékízét?

Figyelt kérdés
most kezdtünk bele a kecskesajt készítésba de sajnos számomra ehetetlen. nagyon lehet érezni rajta a kecskeszagot az ízében,furán hangzik de így van. a boltban vásároltak nem ilyenek,mit lehetne tenni vele?
2011. jún. 19. 21:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Ahogyan azt már írták,a kecskesajt a bak miatt büdös,a bak szagát érzed a sajton. Mindez azért van,mert együtt tartják a nősténykecskékkel.

Nézd meg a bakot..látsz a hasán sárgás foltot?Nos...tudniillik,a bakkecske ha a nőstény nem engedi hogy beugorja,akkor hogyismondjam..önkielégítést tud végezni.Ez nem kitaláció,ez így van..azért sárgás a szőre a hasánál(nem minden esetben sárga) és ugye utánna be tudja ugorni a nőstényt,aminek a szőre átveszi annak a szagát,de nem is kell hogy beugorja,elég ha egy légtérben vannak.

Ezért is (többek között) szokták külön tartani a bakot,ha erre van lehetőség.

Ezzel,hogy leírtam hogy miért büdös,nem a kedvedet,kedveteket akartam elvenni a kecskesajttól,a tejtől, remélem ezek után ugyanúgy fogjátok fogyasztani,mert finom és egészséges a kecsketejből készült termék.Na meg a kecskehús is,ha jól van elkészítve:)

Egyébként a kecsketej sokkal egészségesebb is mint a tehéntej.

Remélem,valamicskét tudtam segíteni.

Szép napot!

2011. jún. 24. 10:22
 12/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszkat, :D
2011. jún. 25. 12:41
 13/13 anonim ***** válasza:

És ha a bak aki a fejős kecske mellet van még kicsi akkor is befolyásol valamit? Írták többen,hogy az sem mindegy mit eszik!? Kérek szépen tanácsokat,mivel etessük a kecskét,hogy finomabb legyen a tejcsi?

Köszönöm szépen!:)

2012. júl. 30. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!