Befőtt készítés tartósítószer nélkül lehetséges, persze, házilag?
Ha kifőzöd az üvegeket, az jó. Csak utána azonnal tölteni kell.
A celofán nem jó. Egyrészt nem zár rendesen, légmentesen, másrészt mivel az üvegeket azonnal, még forrón tölteni kell, megolvad. Amikor már annyira kihűlt, hogy nem olvasztja meg a celofánt, akkor már a frissen rákerült baktériumok nem pusztulnak el és megromlik a lekvár.
Persze lehet, hogy úgy is jó, én a túlbiztosítás híve vagyok, amit írtam, azt ha pontosan betartod, 1000%, hogy nem fog megromlani.
Levegő maradhat a tető alatt, persze. Azért is, mert így nem érintkezik a lekvár a tetővel, nem keni össze, meg könnyebb kibontani is. A vákuum ugyanis nagyon rászorítja a tetőt, kibontás előtt érdemes alányúlni egy késsel és engedni bele, hogy megszüntesd a vákuumot. Ha színültig van lekvárral, akkor szerintem kiröccsen ennél a műveletnél.
Folpack alá mindenképp kell tartósítószer, ha elakarod hagyni, akkor szerezz be egy sorozat tetőt, nagyobb áruházakban szoktak árulni és nem olyan vészesen drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!