Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Befőtt készítés tartósítószer...

Befőtt készítés tartósítószer nélkül lehetséges, persze, házilag?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor hogyan?
2011. jún. 10. 09:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha kifőzöd az üvegeket, az jó. Csak utána azonnal tölteni kell.

A celofán nem jó. Egyrészt nem zár rendesen, légmentesen, másrészt mivel az üvegeket azonnal, még forrón tölteni kell, megolvad. Amikor már annyira kihűlt, hogy nem olvasztja meg a celofánt, akkor már a frissen rákerült baktériumok nem pusztulnak el és megromlik a lekvár.

Persze lehet, hogy úgy is jó, én a túlbiztosítás híve vagyok, amit írtam, azt ha pontosan betartod, 1000%, hogy nem fog megromlani.

Levegő maradhat a tető alatt, persze. Azért is, mert így nem érintkezik a lekvár a tetővel, nem keni össze, meg könnyebb kibontani is. A vákuum ugyanis nagyon rászorítja a tetőt, kibontás előtt érdemes alányúlni egy késsel és engedni bele, hogy megszüntesd a vákuumot. Ha színültig van lekvárral, akkor szerintem kiröccsen ennél a műveletnél.

Folpack alá mindenképp kell tartósítószer, ha elakarod hagyni, akkor szerezz be egy sorozat tetőt, nagyobb áruházakban szoktak árulni és nem olyan vészesen drága.

2011. jún. 10. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim válasza:
Bocsi még csak most írok, csak annyit hogy a gyümölcs nem fogja beszívni a sót de viszont a só az üveg alján lesz és védő szerepet fog adni amikor egy gyümölcs romlana.
2011. júl. 28. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!