Vermut-készítés házilag?
szia! az én volt kolléganőmék hosszú évek óta csinálnak folyamatosan rizsből martinit.5 lt üvegekben, mindig van nekik, ,mert folyamatosan erjesztik. én sem tudom kívülről a receptet, de , ha beírod, hogy rizsből martini
rögtön kiadja a receptet.
üdv.
Profi és bevált receptet kevesen tudnának mondani... :)
Sztem kezdj el kísérletezni.
Mindenképpen szükséged lesz valamilyen száraz fehér borra, hiszen ez adja minden vermut alapját. (még a rosso-ét is, egyedül a rosato esetében használnak rosé bort a készítéshez)
A száraz fehérbor mellett, mindenképpen szükséged lesz ürömre is illetve cukorra. A további ízesítés már csak tőled függ.... :) én biztos próbálkoznék szegfűszeggel... esetleg bazsalikommal... de akár egy kevés mentát is eltudok képzelni a keverékben.
Végül itt egy link ahol elég részletesen írnak a vermutokról: [link]
A készítés nincs kifejtve... de az olvasottak lehet hogy segítenek.
szia! én ajánlottam neked a rizsmartinit, hát tényleg vadnak tűnik, de, ha belegondolunk, viszkit, vodkát csinálnak, kukoricából, gabonából, krumpliból stb.
ezek az ismerősömék panelben a beépített szekrényben 8
ötliteres üvegben erjesztik folyamatosan a rizst, hogy mindig legyen nekik innivalójuk....
egyszer megmérték a szeszfokát, 25 % körül volt.
szép aranysárga színe van a többször szűrt italnak, és
a szárazvermutra hasonlít.
mondjuk én a valódi szárazmartinit szeretem:))
szóval a bornál lényegesen erősebb cuccot csinálnak maguknak.
na hello
Puszta erjesztéssel nem lehet 25%-os szeszt készíteni... ahhoz már lepárlás kell :)
Az erjesztés magában körülbelül 15%-os italt eredményezhet.
Még valami... ha rizsből készül... véletlenül se nevezzük Martininak :) Inkább mondjuk azt hogy egy alacsony alkohol százalékú... esetleg ízesített rizs sör.
szia tegnapi utolsó kommentelő! én nem állítottam semmit
arról a "rizsitalról," hogy ne nevezzem semminek, csak leírtam egy általam ismert történetet.
nem értek semmiféle ital előállításához, úgy, hogy biztosan igazad van.lehet, hogy csak dicsekvésből mondták, hogy 25 fokos:)))
azért néha be voltak tőle nyomva:))
na hello
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!