Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Használtok nátrium-benzoátot?

Használtok nátrium-benzoátot?

Figyelt kérdés

Befőzésnél tartósításhoz pl. Többen mondják, hogy inkább szalicilt használjunk, de ha felfordítom az üveget, akkor belekeveredik. Ti hogyan tartósítotok? Próbáljam inkább tartósítószer nélkül eltenni a gyümölcsöket?


Köszi:)


2011. jún. 2. 13:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Szalicilt szokták úgy is használni, hogy a 2 celofán közé teszik, és így zárjákle vele a lekvárt.

A meleg dunszt, meg a sok cukor elég a lekvár tartósításához, de persze az is kell, hogy tiszta kanállal nyúljanak a lekvárba.

2011. jún. 2. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Nátrium-benzoátot használok, mivel szalicil-érzékeny vagyok. Én mindenbe belefőzöm, de nagyon minimális mennyiséget. Kb 100 üveggel szoktam eltenni /paradicsomlé is/ és 1 csomagnál többet nem használok el.
2011. jún. 2. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Anyukám szalicilt És nem az vagy a cukor, hanem az a leglényegesebb h normálisan meg legyen főzve a cucc. és nema celofánok közé teszi hanem a ekvár tetejéra szórja.

BEfőttbe meg nem is tett mást csak cukrot, mégis jó maradt..

2011. jún. 2. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!