Használtok nátrium-benzoátot?
Figyelt kérdés
Befőzésnél tartósításhoz pl. Többen mondják, hogy inkább szalicilt használjunk, de ha felfordítom az üveget, akkor belekeveredik. Ti hogyan tartósítotok? Próbáljam inkább tartósítószer nélkül eltenni a gyümölcsöket?
Köszi:)
2011. jún. 2. 13:25
1/3 anonim válasza:
Szalicilt szokták úgy is használni, hogy a 2 celofán közé teszik, és így zárjákle vele a lekvárt.
A meleg dunszt, meg a sok cukor elég a lekvár tartósításához, de persze az is kell, hogy tiszta kanállal nyúljanak a lekvárba.
2/3 anonim válasza:
Nátrium-benzoátot használok, mivel szalicil-érzékeny vagyok. Én mindenbe belefőzöm, de nagyon minimális mennyiséget. Kb 100 üveggel szoktam eltenni /paradicsomlé is/ és 1 csomagnál többet nem használok el.
3/3 anonim válasza:
Anyukám szalicilt És nem az vagy a cukor, hanem az a leglényegesebb h normálisan meg legyen főzve a cucc. és nema celofánok közé teszi hanem a ekvár tetejéra szórja.
BEfőttbe meg nem is tett mást csak cukrot, mégis jó maradt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!