Nagy BEFŐZŐK használtok tartósítót?
nem használossemmi tartósítót, ecetes vizet-
Az üvegeket kimosatom a géppel 80 fokon, vigyázok,hogy forrjon amit beleteszek és jó lassan dunsztolom.
a lecsótól a lekvárig,a patiszonkrémtől a befőttig mindent így csinálok. Soha nem szokott megromlani
Én még soha nem használtam semmiféle tartósitószert, pedig már vagy 30 éve rendszeresen teszek el szörpöket, lekvárokat, savanyúságokat. Eddig csak nagy riktán fordult elö, hogy egy-egy üveggel elromlott.
Mindent csak sima lehetöleg forró vizzel/mosogatószerrel elmosok, utána az üvegeket tiszta forró vizzel kiöblitem és lecsurgatom (SOSEM törölgetek!!!).
Ezen kivül semmi mást nem csinálok - se ecetet, se mást nem használok - viszont nagyon figyelek az letennivalóknál is a tisztaságra, meg a kezemet is igen gyakran megmosom a befözés közben is.
Én soha nem használok mesterséges anyagokat. Cukor a lekvárba, meg a befőttekhez szirup, és kifőzés (hőkezelés), ez tuti megöli a bacikat.
Az üvegeket elmosás után 1-2 percre bemerítem a forrásban lévő vízbe, hogy mindenhol érje a forró víz, utána tiszta (90 fokon mosott), és frissen vasalt konyharuhára teszem lecsöpögni, törölgetni nem szabad, mert belemehet piszok.
A nyáron megfőzött lekvárjaim mindig pont kitartanak a következő szezonig, még nem romlott meg, előbb elfogyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!