Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Zsiradékban eltett hús?

Zsiradékban eltett hús?

Figyelt kérdés

A fagyasztóládák megjelenése előtt a háziasszonyok előszeretettel alkalmazták azt a tartósítási eljárást, hogy a lesütött húst zsírban, vagy olajban tárolták. Amikor szükség volt rá, csak vettek ki belőle, majd felsütötték és lehetett fogyasztani.

Magasak az energia árak, kipróbálnotok ti is? Esetleg csinálja valaki?


2011. máj. 29. 14:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Igen, régen így tettük el a húst.Akkor nagyon finom volt emlékeim szerint. Most, ha megyünk külföldre akkor szoktam ezt alkalmazni. Erre a célra megfelelő, de nem csinálnám mélyhűtő helyett.
2011. máj. 29. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
anyukám mindig csinált ilyet mert nálunk a nyár elég húzós volt,aratás kapálás-stb lesütötte ahogy szokta az oldalast mert azt szerettük a legjobban utána tiszta zsírban meg lerakta edényben volt hogy még tél elején is volt belőle.ha megjöttünk csak krumplit pucoltam,vagy csináltam főzeléket mert engem általában előbb hazaküldtek aztán már ehettünk is szerintem tök jó volt neki meg kevesebb meló.
2011. máj. 29. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is így tanultam még anno. Sokszor csináltam is. Arra kell vigyázni, hogy a zsír teljesen beborítsa a husit, tehát "légmentesen" lezárja. És lehetőleg olyan helyre tedd, ahol azért hűvös van annyira, hogy a zsír nem olvad meg.
2011. máj. 29. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
Szoktam csinálni, mert a gyerekek szeretik, nem is annyira a hús, hanem a sültzsír miatt. De hogy spórolásból...ha van egy energiatakrékos hűtőd, az alig fogyaszt valamit, kétlem, hogy ez indok lenne
2011. máj. 29. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Szavaitokból azt szűrtem le, ma már nem nagyon módi.
2011. máj. 29. 14:51
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
én csak azért nem mert nem eszünk annyi húst meg lusta vagyok de az íze mmmmmm hiányzik.
2011. máj. 29. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
23%
Nem a "módi" miatt, de szerintem felesleges egy fél disznót így elrakni.
2011. máj. 29. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Olajban soha nem tartósítottuk a húst. Régen nem is használtunk olajat a főzéshez,csak zsírt. Abban nem is állna el.

Csak disznóhúst és töpörtyűt tettünk el zsírban. A tarját,karajt,oldalast megsütöttük készre. Külön-külön egy-egy kisebb zsírosbödönbe beletettük még melegen a húsokat. Annyi forró zsírt öntöttünk a tetejére,amennyi ellepte. (Nem azt,amelyikben sült)

A bödönöket a pincébe vagy a nagyon hideg kamrába tettük Ráírtuk,hogy melyikben milyen hús van.

Használatkor fakanállal leszedtük a tetején levő zsírt,annyi húst,amennyit enni akartunk, még hidegen

vettünk ki belőle. A többit visszatettük a kamrába. Az utolsó adagoknál már kimelegítettük az egészet.

A hús valóban elállt,akár nyárig is. De az utolsó adagoknak már nem volt olyan jó íze.

Ha melegebb volt a kamra,akkor akár meg is avasodhatott.

Ma ezt a módszert csak akkor ajánlom,ha van a háznak hideg pincéje. De van ismerősöm,aki kisebb dobozokba teszi a kisütött húst,leönti zsírral,és a normál hűtőben tárolja néhány hétig a dobozokat.

2011. máj. 29. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

14,48-as vagyok!

Egy pár évvel ezelőtt (mint vállalkozó) úgy spóroltam az időmmel, hogy a decemberi ünnepek alatt sütöttem-főztem hónapokra előre. Mivel a fagyóba inkább a pörköltféléket raktam be, a sülteket tároltam így helyhiány miatt.

2011. máj. 29. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Mire vállalkoztál:), hogy így spóroltál az idővel?
2011. máj. 29. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!