Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Olajban eltett fűszeres...

Olajban eltett fűszeres fetasajt. Hogyan?

Figyelt kérdés

Ezt szeretnék készíteni karácsonyra. Találtam is receptet hozzá, de elvileg csak úgy kell, hogy olívaolajba beleteszek bazsalikomot, fokhagymát, színesborsot, koriandert, kakukkfüvet és a kockára vágott fetasajtot. Ezt így érlelni kell 1 hétig, majd már ehető is vagy ajándékozható. Ki hogy szeretné. Kipróbáltam, nagyon finom, de nekem egy kicsit sós lett. Mi lenne ha mozzarellát raknék bele egy kicsi olajbogyóval? Vagy ki tudna nekem valami olyan sajtot ajánlani ami olyan állagú mint a feta de nem annyira sós. A sima SOLE krémfehérsajtot kóstoltam de ugyanolyan mint a feta. Segítsetek, tanácstalan vagyok és már mindjárt itt a karácsony!

Köszönöm!

2009. dec. 15. 09:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a fetának az a lényege, hogy sós. Ha mozzarellát teszel bele, az is biztos finom lesz (én imádom a mozzarellát magában is), de nem fűszeres feta :). Úgy gondolom, hogy mindenki tisztában van ezzel a ténnyel, h a feta sós, szóval senki nem fog meglepődni rajta. Úgysem magában eszik, hanem salátába keverve, hússal megsütve, szóval úgy, hogy a sósság nem feltűnő.
2009. dec. 15. 11:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Nyilván tudom hogy a feta sós. De mivel úgy írják hogy pirítóssal, szendviccel fogyasztva a legjobb, nekem mégis túl sós lett. És a fűszerek is még dobnak rajta. Sós és erős pedig kevesebb fűszert raktam bele mint amennyit kellett volna. És a recept neve is az hogy pácolt sajt. Ők fetával készítették én viszont szeretném mozarellával. Csak nem tudom lem lesz-e baja az olajban a mozarellának??
2009. dec. 15. 11:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Ezt találtam neked:

[link]

Eszerint nem lesz semmi gond, légmentesen lezárva, korlátozott ideig eláll.

2009. dec. 15. 11:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez hasznos!!:)
2009. dec. 15. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!