Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Eperbefőttet lehet készíteni?...

Eperbefőttet lehet készíteni? Hogyan?

Figyelt kérdés
2011. máj. 22. 17:38
 1/3 anonim ***** válasza:
szerintem szétszottyadna
2011. máj. 22. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 doboszoli ***** válasza:

Ugyanúgy, mint pl. a cseresznyét.

Próbáld ki a szedret, vagy az Othello szőlőt leszemezve, páratlan élmény.

2011. máj. 23. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem meglottyad, de úgy érdemes, hogy az epret nyersen teszed az üvegbe, tűzforró befőttlével leöntöd és szárazdunsztba teszed 2-3 napra, míg kihűl. Szárazdunsztot úgy szoktam csinálni, hogy sok paplanba meg takaróba bebugyolálom rögtön lezárás után tűzforrón üvegeket, és hagyom kihűlni. Az a lényege, hogy nagyon steril legyen az üveg, és akkor nem romlik meg.


Én dzsemnek szoktam eltenni Haas Quittin 1:3-mal, azzal 5 percig kell melegíteni, és szépek maradnak a szemek, mert zelé veszi őket körbe. Meg cukor se kell bele (olcsóbb).

2011. máj. 27. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!