Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudod szervezni az életed?

Hogyan tudod szervezni az életed?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A kérdésem.

Ti hogy spóroltok?

hol vásároltok?

miket?

miből mennyit?

hol éltek?

hogy takarítotok?

szóval miből mennyit vesztek? mikor? Mennyiből éltek? ebből mennyi a kaja és mennyi a számla? és mennyi jut nektek pluszba? hogyan spóroltok?


2011. máj. 21. 23:56
 1/6 anonim ***** válasza:
48%
Mindig mindent akkor vásárolok,amikor le van árazva.Ha ma gombát találtam leárazva,azt veszek,ha fagyasztható dolog,amit vettem és nem akarom (mindet)most elkészíteni,félkészen lefagyasztom.Ma pld vettem a tescoban egy cukkinit 2o ft-ért,horpadt fehérbabkonzervet 60 ft-ért,lejáratos gombakonzervet 140 Ft-ért,szilvalekvárt 240-ért,lejáratos elősütött zsemléket (5 db egy csomag)100 Ft-ért.Először mindig azt nézem meg,hogy mi van leárazva.Ha olyat találok,ami szimpatikus,megveszem.Ezekből gondolom az ételeket,és ha kell még hozzá valami,utána veszem azt meg.Így körülbelül feleannyiba kerül a kaja,mint azelőtt,hogy ezt ki ne találtam volna.Turkálóban vásárolom a ruháimat,lakástextileket,lábbeliket.Takarítószerekből CSAK a következőket használom:hypo,sósav,Pur mosogató(akkor veszem,mikor egyet fizet-kettőt kap van,ilyenkor veszek 4-et vagy 6-ot),fürdőszobai krómtisztító-vízkőoldó és tescos hideg zsíroldó.Ezekkel mindent lehet takarítani.A számláink csillagászatiak,a feladandók 100 körül vannak,ezenkívül meg a hitelek törlesztőrészletei,az 160 kb.Tehát,ha nem akarunk zsíros kenyeret enni,akkor így tudok változatos ételeket az asztalra tenni.Ja,és húst nem veszek.
2011. máj. 22. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Húst is be tudsz iktatni, csak először körbe kell nézni, hogy melyik üzletben adják olcsóbban.

A baromfi a legolcsóbb, azon belül a csontos részek (far, hát, nyak, szárny), ill. a belsőségek, (máj) akár baromfi, akár sertés.

A sertésből (a máj után) legolcsóbb a köröm(pörkölt). A malachús is olcsóbb, mint a sertés. Ha olyat veszel, (kapsz) amiben csont van, azt kevés rajta hagyott hússal levesnek főzöm. (csontleves, ragu-leves)

Ha a húsokat nem elsősorban sütve, hanem pörköltnek sok körettel, vagy tarhonyával, esetleg rizseshúsnak készíted, akkor még kevesebb is elég. Ha ez mellett még kitapasztalod, hogy hol, mikor, miből vannak leértékelések, és olyankor vásárolsz belőle többet, máris spóroltál.

Ha pörköltfélét főzől, egyszerre főzz belőle többet, mert ugyanannyi idő alatt megfő, (=kevesebb gáz) és szétadagolva a fagyóban kivárja a sorát.

Szedj össze olyan variációkat, hogy milyen maradékból még milyen "újfajta" kajákat tudsz varázsolni. Pl. pörkölt-maradékból gulyásleves, vagy sültből borsos-tokány. Nokedli maradékból tojásos-nokedni, tört-krumpli maradékból krumplis tészta stb. Száraz kenyérből bundáskenyér. Tehát maradékot sosem dobunk ki!

Persze (ahogy mifelénk mondják) több nap mint kolbász, tehát legyen a tarsolyodban olyan kaja-recept is, amihez nem kell feltétlen hús, és mégis laktató. (Rakott krumpli, valami főzelék tükörtojással, száraz-bab leves)

2011. máj. 22. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

7,41-es vagyok!

Zöldség-gyümölcs: ha lehet, ne csarnokban vásárolj, hanem kistermelőtől a piacon. Szinte mindent olcsóbban adnak pár Ft-tal, különösen, amikor az időjárás miatt már egyszerre felszednek a földből mindent.

Ezért én a fagyasztómat télire ilyenkor tömöm meg zöldségfélékkel:

Ehhez (tegnap leolvasztottam a fagyót), ha szedik a borsó zömét (időjárás-függő) akkor veszek pár kilót, és télen nagyon jó lesz, levesbetétnek, rizseshúsnak.

Karalábot (mint a szalma-krumplit) felszelek, bezacskózom., majd jön a zöldbab (egy-két kiló ebből is) és az őszi (aug-szept) karfiol. Szept. vége, okt. eleje zöldpaprika karikára szelve, és okt. vége, nov. eleje sárgarépa, gyökér. Ezeket télen vagy meg sem találod a zöldségesnél, vagy olyan drágán adják, hogy szinte megfizethetetlen. Akkor jól jönnek.

Lehet, hogy azt mondod, hogy egyszerre kiadni sok, de számold azt, hogy hány hónapra vásárolsz, másrészt ha eddig ezt a pénzt fűtésre költötted, a nyári hónapokban pedig erre fordítod, így majd télen ennyivel (vagy éppen kétszer ennyivel) ezekre kevesebbet költöl.

A húsfélékből max. 1 hónapra valót vásárolok be előre, (akciósak) azoknak az ára nem emelkedik télire olyan drasztikusan, mint a zöldség-féléknek.

2011. máj. 22. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat :) jöhet még ötlet :D
2011. máj. 22. 18:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést elteszem magamnak is.
2011. máj. 25. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

A felsorolásból kimaradt a tök. Én tésztareszelőn lereszelem, zacskózom, majd a zacskóba (folpackba tekerve) teszem a megmosott kaprot. Ezt télen még fagyott állapotban könnyű kiskéssel apróra vágni.

Petrezselymet megmosva nagy csomókban rakom el szintén folpackba csomagolva. Télen csak annyit szelek le belőle fagyott állapotban, ami éppen kell, a többi megy vissza.

2011. máj. 26. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!