Mi volt életed első egyedül elkészített kajája? és hány évesen?
Figyelt kérdés
2010. szept. 15. 15:13
1/21 anonim válasza:
Kettőre emlékszem, mert már nagyon régen volt. 17-18 éves voltam. Az egyik a lecsó, ehető lett de kihagytam belőle a pirospaprikát. A másik a fasirt. Ennél arra emlékszem, hogy nagyon lassan sütöttem, és nagyon sokáig. Azt hittem hogy nyers maradt, mert ahogy széttörtem puha volt a belseje. Nem tudtam, hogy az ilyen. Gondolom jól megszivta magát zsirral olyan sokáig "áztattam" a zsirban. Csak miután férjhez mentem kezdtem el rendszeresen főzni szakácskönyvből. Ma már (eltelt 35 éve) nagyon jól füzök-sütök, mások szerint is.
2/21 anonim válasza:
Zöldborsőleves 11 éves voltam, hamar meg kellett tanulnom főzni.
3/21 anonim válasza:
Sodort (nem nyújtott) túrós rétes. Középiskolásan, nem emlékszem, mikor, talán a felénél.
4/21 anonim válasza:
Zöldbab főzelék, szerintem 16 éves voltam. Már ha a rántottát meg ilyeneket nem számítjuk persze. Meg korábban is főztem, csak akkor mindig ott volt anyukám, akitől tudtam kérdezni, ezt viszont úgy főztem, hogy nem volt otthon senki.
5/21 anonim válasza:
Őrsi szakács voltam, és paprikás krumplit főztem bográcsban az őrsi kiránduláson, ált. isk. harmadik osztályban. Anyukámmal lepróbáltuk otthon előtte.
Azóta se főztem annyira jót :)
6/21 anonim válasza:
10-11 éves koromtól tanulgattam a főzést. Az első saját főztön zöldbableves volt. Apukám sokat volt kórházban, anyukán dolgozott, aztán ment látogatni. Eleinte csak elő kellett készítenem a főzéshez, elkezdeni, és anyu befejezte, később már ment egyedül is. A második ételem lecsó volt, az is sikerült. A 3. krumplis tészta, amihez még a tésztát is nekem kellett meggyúrni, úgy 40 évvel ezelőtt. Annak annyi "hibája" volt, hogy sok krumplit főztem meg hozzá. Néha még ma is emlegetve van, hogy tésztás krumplit csináltam krumplis tészta helyett. És ettől az idsőtől a suliszünetekben nagyon sokszor én főztem az ebédet. Nem bántam meg soha, mert szeretek és a családom szerint tudok is főzni. A legsikeresebbek, amikről nem tudom, mi lesz, mire elkészül. Elkap a hév, visz a fantázia. Ilyenkor van az, hogy a "konyhaművész alkot". Rendszerint akkor van, ha gyorsan kell valami főtt, ehető ételt tálalni. Eddig még nem kellett semmit sem kidobni, remélem a szerencsém ezután sem hagy el.
7/21 anonim válasza:
Ált iskola 4. osztály- tojás leves, krumpli paprikás. De a krumplit kicsit odaégettem, nem tudtam meddig kell főzni, de anyukám átöntötte és így megmentettük.
8/21 anonim válasza:
Gyümölcs torta, 15 évesen. Előtte meg palacsinta, rántotta, tükörtojás.
10/21 anonim válasza:
Borsófőzeléket akartam csinálni 12 évesen, de végül kétrántásos borsóleves lett belőle, nem akart sűrűsödni. :)
De megettük, és élünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!