Mit kezdjek fél fagyasztónyi sertéshússal, ha nem jó az
íze?
Figyelt kérdés
Karácsony előtt nagyanyáméktól egy jó nagy disznót, amit felbontottunk és kisebb csomagokban tárolunk a fagyasztóban (kb. 30 kilónyi színhús maradt, a többi rész annyira nem fontos). Nem tudom, mi történt, talán a gyerek felejtette nyitva pár órára a frigó ajtaját és nem meri nekem elmondani (el nem romlott, mert leteszteltem), viszont amikor a múlt héten főztem háromszor a húsból, meglehetősen szúrós, picit kesernyés íze volt mindegyik alkalommal. Arra gondoltam, hogy talán kiolvadt egy picit, aztán visszafagyott. A kérdésem: szerintetek kidobjam az egészet, és ha igen, a kutyámnak adhatom-e, vagy ha nem, akkor valamilyen páclébe áztassam be a húst felhasználás előtt és nyugodt szívvel felhasználjam?
2009. márc. 11. 15:31
1/9 anonim válasza:
Én biztos nem mernék enni belőle. Persze ha van más is a frigóban, akár átvehetett abból valamit, de... még ha ilyen nagy mennyiségű húsról van is szó az egészség többet ér. Én biztos hogy a kutyának adnám (főzve), mert neki azért nem lesz baja tőle. (remélem ezt most állatvédők nem olvassák... De nem hiszem, hogy a kuyatápokba is az emberi fogyasztásra szánt I. osztályú húst raknak... :-) )
2009. márc. 11. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 A kérdező kommentje:
Ebben a fagyasztóban kifejezetten húst tartunk, illetve a jégkrémet (erre mehetett a csemetém), mert nem fért bele a mélyhűtőbe. Nem mellesleg köszi!
2009. márc. 11. 15:45
3/9 anonim válasza:
Dobd ki!
2009. márc. 11. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Nyugodtan főzd meg a kutyának. Ti is ettetek belőle és nem lett bajotok, neki sem lesz.
2009. márc. 11. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
ha husnak mar valamilyen ize van akkor mar nem jo el kell dobni. Mivel ilyen nagy mennyiseg van ajanlatos elvinni egy darabot az allat orvoshoz h vizsgalja meg h valamilyen bacilus van e benne, mert nem fogyaszthato s foleg h kis gyermek van a lakasban s ha mindenesetre jo akkor lehet hozza venni 250kilo marhahust es 5 kilo zsiradekot (ha nagyon zsiros a marhahus akkor tobb hus kevesebb zsiradek) es lehet kesziteni hazi kolbaszt de ajanlatos megvizsgalni a hust a gyerek miatt
udv egy hentes
2009. márc. 11. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
hát ha már háromszor főztél belőle, akkor ezek szerint bajotok nem lett. "csak" kesernyés". én biztos sajnálnék 30 kg húst. egy próbát még talán megér... főzd "vadászos" pörköltnek. előtte áztasd ki egy éjszakát vízben, vagy tejben, aztán mosd át és pörköltöt csinálj, úgy hogy több hagymát teszel és fokhagymát is egészben, borókabogyót- ez fontos, finom lesz , meg vörösbort és kész lecsót a zaftba ( a sorrend nem ez, de sietek, tudzs pörköltet nyilván)és borsszemeket egészben.
sok sikert, ha így se jó háááát válj meg tőle.
2009. márc. 13. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Szia! Én csak annyit szeretnék hozzá fűzni a dologhoz, hogy a házi sertésnek egyébként is van egy kis szúrós mellék íze, tudom, mert mi is kapunk mindíg vidékről, és frissen vágott disznónak is ami még előző nap szaladgált, már van mellék íze, ill, a boltitól eltérő íze.
2009. márc. 16. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Ajándékozd el egy kutya menhelynek. Nehogy kidobd!
2009. márc. 23. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Szerintem,nem fagyasztottad le elég hamar,s avas lett.De ha levagdosod a külsö részt,s nem lesz szaga,nyugodtan megehetitek.Nagy mennyiségü hust egyszerre nem tudsz gyorsan fagyasztani,az egyik ismim eldobhatta az egész disznot,mert megromlott.Máskor figyelj rá,hogy mindenhol gyorsan fagyjon át a hus.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!