Miért kell a sonkát hagyni a saját levében kihűlni?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 21. 14:38
2/9 anonim válasza:
most hallom eloszor.. :-o ez a kötözött, amerika focilabda alakúra vonatkozik?
3/9 anonim válasza:
Zafftosabb marad!Nem lesz száraz.
4/9 anonim válasza:
nekem anyum folyton azért mondja hogy hagyjam kihűlni mert akkor könnyebb leszedni róla a madzagot, meg szeletelni utána, de én türelmetlen vagyok és szétcincálom :)) száraznak mondjuk száraz utána kicsit, de én úgy szeretem :)
5/9 anonim válasza:
" a kötözött, amerika focilabda alakúra vonatkozik"
Minden füstölt sonkára vonatkozik.
6/9 anonim válasza:
A sózás és füstölés alatt a sonka vizet veszit, azaz kiszárad - ezért áll utána el.
Ha csak egyszerüen megfözöd, akkor száraz, szálas vacakot kapsz, amit nem lehet jóízüen megenni. Ennek elkerülése érdekében be szokás elöre áztatni a sonkát fözés elött legalább 5-6 órára, és fözés után a lében hagyni kihülni, met akkor a hússzálak megszivják magukat a sonkalével, és szafos lesz a sonka.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 21. 16:06
9/9 anonim válasza:
Sőt a tojásokat is a levében célszerű megfőzni és abban a lében hülni hagyni, így azok is szaftosabbak, ízesebbek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!